Вторник , 19 Март 2024
Политика

Сергій Тарута: Україна має створити модель справедливої трансформації вугільних регіонів

Україні потрібно ретельно вивчати європейський досвід трансформації вугільних регіонів, шукати найкращі кейси низьковуглецевого розвитку галузей економіки та вугільних регіонів наших сусідів з Євросоюзу.

Про це заявив народний депутат від «Батьківщини» Сергій Тарута, спілкуючись із журналістами у Верховній Раді.

«Я маю намір порушити це питання на засіданні нашого міжфракційного депутатського об’єднання «Платформа з трансформації вугільних регіонів», що незабаром відбудеться в парламенті. Хочу наголосити, що Єврокомісія  створила відповідну платформу «Трансформація вугільних регіонів» ще два роки тому, тож ми вже маємо змогу проаналізувати діяльність профільних пілотних проєктів Євросоюзу», – зауважив Сергій Тарута.

На думку депутата, в Україні потрібно розробляти та реалізовувати саме модель справедливої трансформації, яка передбачає комплексне врахування інтересів суспільства та економіки в цілому. Варто використовувати кращий європейський досвід для формування виваженої державної екологічної політики та розв’язання трансформаційних завдань під час реінтеграції Донбасу.

«Стратегія державної екологічної політики України на період до 2030 року, яка, до речі, набуде чинності вже з 1 січня 2020 року, потребує вдосконалення. Закликаю галузевих експертів до широкої дискусії», – резюмував Сергій Тарута.

Нагадаємо, що засідання міжфракційного депутатського об’єднання «Платформа з трансформації вугільних регіонів» заплановано у Верховній Раді на 16 грудня.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.