Пятница , 26 Апрель 2024
Политика

Іван Крулько: Ми потребуємо миру, який ґрунтується на правді

В Україні немає громадянського конфлікту, як це намагається подати Росія. Україна є жертвою російської агресії.

На цьому наголосив заступник Голови партії «Батьківщина», співпрезидент Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ, голова постійної делегації Верховної ради України у ПА ЄВРОНЕСТ Іван Крулько під час виступу на восьмій пленарній сесії ПА ЄВРОНЕСТ.

Політик нагадав, що Україна так само, як Молдова і Грузія, стала жертвою російської агресії. Тому безпека є одним із головним викликів для східних партнерів.

«Для безпеки України сьогодні важливий день через перемовини у нормандському форматі в Парижі. Ми дуже сподіваємось, що вони будуть успішними для нашої країни. Розраховуємо на наших західних партнерів і сподіваємося, що президент Зеленський буде відстоювати національні інтереси України у цьому складному переговорному процесі», – зазначив народний депутат.

Іван Крулько зауважив, що агресивна політика Росії на східних кордонах ЄС також становить значну загрозу і для Європи. Він закликав до спільної боротьби та підтримки України.

«Шлях до реального миру – це контроль над українсько-російським кордоном, виведення російських військ з Донбасу та деокупація Криму. Спочатку має йти безпека, а потім можна переходити й до політики», – переконаний політик.

Під час виступу Іван Крулько також підняв питання «Східного партнерства» після 2020 року та «стратегії тріо», запропонованої співголовою ПА ЄВРОНЕСТ Андрюсом Кубіліусом.

«Асоційовані угоди з Грузією, Молдовою та Україною не мають стати остаточною метою у відносинах з ЄС. Слід розвивати «Східне партнерство +», щоб відповідати потребам та очікуванням наших країн. Або ж створити нову «стратегію тріо», що має поглибити економічну інтеграцію трьох країн, що уклали угоди про асоціацію, – Україну, Молдову і Грузію. ЄС має показати готовність відкрити двері для вступу будь-якої європейської держави, що відповідає критеріям. Бо розширення є одним із ключових стовпів зовнішньої політики ЄС і потужним інструментом змін і трансформації сусідніх із ЄС держав», – резюмував Іван Крулько.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".