Четверг , 28 Март 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Президент хоче витягнути з кишень українців 40 мільярдів гривень на гральних автоматах (відео)

Проштовхуючи закон про легалізацію грального бізнесу, влада прагне збагатитися на біді людей. Партія «Батьківщина» – категорично проти.

Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді.

«Президент Володимир Зеленський наніс ще один нищівний удар по Україні. Вся його фракція в абсолютній більшості за його вказівкою проголосувала у першому читанні за закон про повномасштабне повернення грального бізнесу в Україну. Влада не соромиться зізнатися, що хоче отримати завдяки цьому закону 4 мільярди гривень. Але щоб виконати цей «план», українці повинні програти 40 мільярдів. І це в найбіднішій країні Європи. В першому читанні даний старт, по суті, зароблянню величезних грошей на біді та бідності українців», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» нагадала, про свою принципову позицію щодо грального бізнесу, яку вона відстоювала і тоді, коли була в опозиції, і тоді, коли очолювала уряд.

«Я була першим і останнім прем’єр-міністром, який заборонив гральний бізнес, що в той час був у кожній підворотні. Заборонили, тому що тоді лудоманія практично заполонила Україну. Хвороба, яка приводила людей до самогубства, божевілля, до втрати останніх грошей та руйнації родин, до втрати батьками своїх дітей, сягнула своєї критичної відмітки», – додала Голова партії.

Юлія Тимошенко наголосила на загрозах та наслідках, які принесе ухвалення законопроєкту, який так наполегливо проштовхує керована президентом монобільшість.

«Всеукраїнська організація охорони здоров’я вже давно зробила висновок, що лудоманія – це психічна хвороба, яка штовхає людей грати та програвати, вона серйозніше впливає на свідомість і здоров’я людини, ніж наркоманія й алкоголізм. За даними ВООЗ, потенційно кожна друга людина у світі може підпасти під цю хворобу, лудоманію. До прикладу, з 1 січня 2008 року Німеччина заборонила проводити ці ігрища навіть в онлайн-режимі. А в Україні, навпаки – свідомо узаконюють цю небезпечну хворобу», – додала Юлія Тимошенко.

Голова партії «Батьківщина» закликала людей боротися з небезпечною для майбутнього українців ініціативою влади.

«У нас, в українського суспільства, ще є сили проти цього боротися. Я прошу всіх, хто усвідомлює, у яку біду кидає сьогодні Зеленський країну, проштовхуючи закон про гральний бізнес, – включитися в боротьбу в соціальних мережах, в петиціях. У нас ще є шанс не допустити в другому читанні прийняття закону про гральний бізнес в Україні. Не можна дозволити заробляти гроші на біді людей, руйнувати їх психіку, здоров’я та життя!» – резюмувала Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.