Среда , 24 Апрель 2024
Политика

«Скажене Весілля» по-литовськи: вперше в історії виходить у прокат закордонна адаптація українського фільму

Найгучніша комедія 2018 року «Скажене Весілля» стала першим українським кінотеатральним форматом, що був адаптований за кордоном: 31 січня у Литві відбудеться прем’єра фільму «Importinis jaunikis» («Імпортний наречений»).

На початку 2019 року компанія FILM.UA Distribution уклала угоду з «ACME Film» – найбільшою кінопрокатною компанією в країнах Балтії. Вона виробляє найпопулярніші фільми у Литві. Компанія придбала права на виробництво локальної адаптованої версії «Скаженого Весілля» з опціоном виробництва латвійської і естонської версій фільму. «Скажене Весілля» є першим випадком експорту власного оригінального формату фільму, створеного в Україні.

І ось литовська версія вже виходить у широкий прокат! 

Головну роль нареченого зіграв Феліпе Габріель Дос Сантос Ксав’є – відомий бразильський футболіст, мультихудожник та модель, відеоблогер YouTube, який мешкає в Латвії. Феліпе знайшли саме через блог, у якому він розповідає, як вчить латвійську мову. А завдяки зйомкам в «Імпортному нареченому» він заговорив і литовською.

Цікаво, що національні акценти трохи змістилися й з іншим героєм: улюбленця українського глядача Ашота литовські продюсери зробили не вірменином, а вихідцем з Туреччини.

«Було більше ніж легко адаптувати сценарій до локального литовського ринку, – ділиться враженнями продюсер литовської адаптації Жилвінас Науйокас. – Не тільки через те, що ми, як східні європейці, маємо багато спільного в культурі, а ще й тому, що й досі маємо схожі традиції та традиційне мислення. Наприклад – бути кращими за своїх сусідів, хизуватися достатком чи успіхами навіть якщо це не робить нас щасливішими. І це мислення часто доводить до комічних ситуацій. Історія «Скаженого» є, беззаперечно, універсальною для будь-якої країни, адже у сусіда завжди трава зеленіша. І від самого початку ми були певні, що це вийде чудова адаптація».

“Вечірні Вісті”

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".