Пятница , 29 Март 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Якщо уряд не зупинить розпродаж землі – він зрадить надії людей на зміни

Партія «Батьківщина» вимагає від влади зупинити авантюру президента, що прагне віддати українські сільськогосподарські землі, надра та ресурси в управління міжнародним спекулянтам. Долю національного надбання має вирішувати його власник – народ України на загальнонаціональному референдумі.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі програми «Право на владу».

«Зі зміною уряду люди очікують реальної зміни курсу, щоб відчути, що країна рухається в правильному напрямку. Бо та політика, яка проводилася дев’ять місяців, призвела до суттєвого зриву виконання доходів бюджету, до негативних змін у багатьох сферах життя країни: в охороні здоров’я, в аграрному комплексі, в освіті. Той курс, що проводився, призвів до дуже й дуже важких наслідків. Тому сьогодні треба чітко розуміти, чи буде політика нового уряду політикою реалізації надій та очікувань людей», – наголосила лідер партії.

Юлія Тимошенко зауважила, що в парламенті відсутня дискусія щодо законопроєкту про розпродаж землі, адже монобільшість всупереч волі людей нахабно протягує документ, нав’язаний зовнішнім замовником.

«В парламенті немає дискусії. Є законопроєкт, підготовлений спекулятивними фінансовими групами глобального масштабу за межами парламенту. Нав’язали це парламенту, і жодна запропонована правка не приймається. В законі закладено, що іноземні банки матимуть право володіти українською сільськогосподарською землею без обмеження кількості через заставу. Практично ми один раз і на все життя продаємо українську землю і залишаємо людей без прибутку, без якісних харчів, без фермерства, без нічого», – обурилася Голова «Батьківщини».

Юлія Тимошенко переконана, що негайно потрібно зупинити розгляд земельного закону, повернути його назад в уряд і, беручи до уваги найкращий світовий досвід, розробити модель аграрного сектору країни, спрямованого на розвиток вітчизняних фермерських господарств. Крім того, наголосила лідер партії, потрібно дослухатися до думки людей та запитати їх на референдумі, чи готові вони продати головне багатство країни – землю.

«Це буде перший сигнал, який дасть Україні зрозуміти, що ми не тільки прізвища змінили, а й те, що ми отримали професіоналів в уряді, які керуватимуться   кращим світовим досвідом, а не спекулятивним лобізмом з-за меж України. «Батьківщина», у свою чергу, проведе всеукраїнський селектор, під час якого обговорюватиметься проведення всеукраїнського референдуму, і ми будемо розглядати це питання та вимагатимемо, щоб референдум, як обіцяв президент, був проведений», – резюмувала Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...