Четверг , 28 Март 2024
Политика

Генеральним прокурором України призначили Ірину Венедіктову

Верховна Рада на позачерговому засіданні у вівторок, 17 березня, призначила генеральним прокурором в. о директора Держбюро розслідувань Ірину Венедіктову. За відповідне рішення проголосували 269 депутатів.

Кандидатуру Венедіктової представив на засіданні парламенту президент України Володимир Зеленський.

Зазначимо, що напередодні президент вніс до Верховної Ради постанову про призначення генеральним прокурором України Ірини Венедіктової.

Хто така Ірина Венедіктова?

41-річна Ірина Венедіктова була головою комітету з питань правової політики та народною депутаткою України від партії «Слуга народу». 27 грудня 2019 року Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади голови Держаного бюро розслідувань та призначив Венедіктову тимчасовою виконувачкою обов’язків голови ДБР.

Закінчила Харківський національний університет внутрішніх справ. Має науковий ступінь доктора юридичних наук та вчене звання професора. На позачергових виборах до парламенту йшла в списку «Слуги народу» як експерт з питань реформи судової системи.

Вивчала курс міжнародного комерційного арбітражу в Chartered Institute of Arbitrators[en]. Є членом науково-консультативної ради Верховного Суду. Арбітр Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України. Має власну наукову школу, що складається із кандидатів юридичних наук, які під керівництвом Венедіктової захистили дисертаційні роботи. Раніше була радником у низці юридичних фірм.

Голова спеціалізованої вченої ради юридичного факультету, суддя третейського суду з медичних справ. Спеціалізується на конституціоналізмі, розбудові громадянського суспільства, на приватному та міжнародному праві. Була кандидатом на посаду судді касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду, однак вибула з конкурсу отримавши менший за мінімально допустимий бал за результатами іспиту.

Ірина Венедіктова одружена з Денисом Колесніковим. Він є співробітником кіберполіції України. Сім’я виховує сина Данила і дочка Аделіну.

В інтерв’ю журналістам пані Венедиктова розповіла, що познайомилась із Володимиром Зеленським ще в жовтні 2018 року. Тоді її вже попросили стати експертом з певних правових питань.

«Зеленський запросив мене на зустріч, я приїхала, між нами відбулась розмова, близько 30 хвилин. З цього часу я стала радником Володимира Олександровича з правових питань», – розповіла вона.

За її словами, у команду Зеленського Венедіктову привів нинішній перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук.

«Ми зі Стефанчуком працюємо вже 10 років, добре знаємо один одного», – згадувала вона.

zaxid.net

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...