Пятница , 29 Март 2024
Политика

Депутат Лерос стверджує, що до нього додому приїхали співробітники СБУ

Народний депутат України Гео Лерос (фракція “Слуга народу”), який оприлюднив записи за участю людини, схожої на брата керівника Офісу президента Андрія Єрмака Дениса про нібито продаж державних посад, заявляє, що співробітники СБУ приїхали за адресою його проживання, ймовірно, для проведення слідчих дій.

“Приїхала СБУ за адресою мого проживання. Єрмак, коли мені чекати на ДБР і прокуратуру? І скажи нехай бахіли беруть”, – написав депутат на своїй сторінці у Facebook у середу.

У свою чергу адвокат Масі Найєм на своїй сторінці у Facebook написав: “За місцем реєстрації народного депутата Гео Лероса справді прийшли співробітники Служби безпеки України. Спокійно поговорили з ними”.

Найєм повідомив, що ціль прибуття співробітників СБУ – “вручити три повістки на допит на різні дати, починаючи з 3 квітня 2020 року”.

“Оскільки зараз за тією адресою прибути ні я, ні Гео не зможемо, то домовились, що увечері ми прийдемо самі до СБУ, щоб отримати повістки”, – написав він.

Агентство “Інтерфакс-Україна” поки що не має у своєму розпорядженні підтвердження цієї інформації від СБУ.

Як повідомлялося, 29 березня Лерос оприлюднив на своїй сторінці у Facebook декілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади. Згідно з таймінгом на відео, записи нібито були зроблені в серпні, вересні, жовтні 2019 року.

Лерос направив звернення директору Національного антикорупційного бюро України Артему Ситнику з проханням перевірити і надати оцінку інформації, яка міститься на цих відеозаписах.

31 березня Лерос повідомив, що розповів на допиті в Національному антикорупційному бюро України у вівторок про те, звідки отримав відеозаписи за участю людини, схожої на брата керівника Офісу президента Андрія Єрмака Дениса.

Керівник Офісу президента Єрмак заявив, що 29 березня подасть заяви до Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань у зв’язку з поширеними депутатом Леросом відеозаписами.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура після звернення Лероса відкрила кримінальне провадження за фактом можливого скоєння корупційних злочинів при призначенні осіб в органи державної влади, а ДБР відкрило кримінальне провадження за заявою Єрмака у зв’язку з поширенням матеріалів про нібито продаж державних посад.

20 березня президент України Володимир Зеленський звільнив Лероса з посади позаштатного радника. Раніше Лерос став одним із депутатів “Слуги народу”, які підписали звернення до секретаря РНБО із закликом звільнити свого радника на громадських засадах Сергія Сивоха. Також Лерос критикував результати засідання ТКГ у Мінську 11 березня з участю Єрмака, на якому обговорювалося питання створення Консультативної ради, яке опоненти влади розцінили як можливу легалізацію на переговорах представників так званих ДНР і ЛНР.

ua.interfax.com.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...