Пятница , 29 Март 2024
Политика

Підтримати людей, припинити корупцію, змусити НБУ працювати в інтересах країни, – Юлія Тимошенко про першочергові кроки в умовах епідемії та економічної кризи

Україна має всі можливості подолати епідемію й економічну кризу з мінімальними втратами. Але для цього треба не штовхати державу до боргової ями, затягуючи усі паски, а дати можливість людям працювати для себе і для країни.

«Поданими змінами до бюджету влада пропонує на 120 мільярдів гривень скоротити доходи бюджету, на понад 200 мільярдів збільшити борги держави та зменшити видатки на підтримку економіки, освіти, науки. Такі дії не лише не дозволяють країні рухатися вперед, вони створюють фундамент для того, щоб ми не змогли вижити», – обурилася Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» переконана, що треба негайно зупинити корупцію, передусім – на митниці.

«Внаслідок корупції на митниці, за рахунок схем з податком на додану вартість, бюджет недоотримує 10 мільярдів гривень щомісяця. Тому перше, що треба зробити, – прибрати з посад людей, які займаються корупцією, та повернути 120 мільярдів гривень доходів бюджету», – наголосила лідер «Батьківщини».

Категорично неприпустимо, на думку Юлії Тимошенко, вганяти країну в нові боргові зобов’язання, коли за рахунок власних ресурсів держава здатна підтримати людей та пройти кризу.

«Досить подивитися на баланс Національного банку України, щоб зрозуміти, що лише за рахунок різниці між доходами та видатками НБУ можна отримати до бюджету 40 мільярдів гривень. Утім, ніхто на це не звертає уваги, і замість підтримки економіки, Національний банк продовжує будувати корумповані фінансові піраміди», – зауважила Юлія Тимошенко.

Голова «Батьківщини» зазначила, що подолання корупції та залучення ресурсів країни – це ті кроки, які сьогодні допоможуть вийти з кризи.

«Треба забрати з усіх наших великих державних корпорацій ті гроші, які вони тримають для своїх внутрішніх оборудок. З «Укртрансгазу», з «Нафтогазу», з «Укрзалізниці». Це будуть не просто десятки мільярдів до бюджету – ми закриємо всю дохідну частину бюджету. Це проста арифметика. І те, що я зараз раджу робити уряду, – це розумні кроки, які не штовхають Україну в боргову яму, а дозволяють вийти з економічної кризи та вирішити соціальні питання для людей», – резюмувала Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...