Среда , 8 Май 2024
Политика

Справа MH17: суд відстояв анонімність 12 свідків через загрозу їхньому життю

Заяви 12 анонімних свідків, яким погрожують, можуть бути використані у справі про катастрофу рейсу MH17 над Донбасом в 2014 році. Таке рішення прийняла палата ради окружного суду Гааги, передає УНН з посиланням на повідомлення прокуратури Нідерландів.

Так, повідомляється, що адвокати підозрюваного Олега Пулатова оскаржили постанову слідчого судді про надання 13 свідкам у справі MH17 статусу “свідка під загрозою”.

Ці 13 свідків брали участь в розслідуванні з 2014 року і допитувалися слідчим суддею з 2016 року. Палата ради постановила, що статус свідка, якому погрожують, надано правильно.

У той же час повідомляється, що при поводженні з одним з 13 свідків був виявлений процесуальний дефект, тому надання його статусу було виключено, і його свідчення слідчому не можуть бути використані. Процедура інших 12 свідків була дотримана правильно.

“Державна прокуратура Нідерландів перегляне питання про необхідність допиту цього свідка. З часу заслуховування цього свідка в 2018 році все більше свідків зробили свідчення в слідчому суді, анонімно… Звинувачення задоволено тим, що палата визнала, що в цьому випадку необхідні надзвичайні заходи, з огляду на величезні ризики для безпеки свідків”, – йдеться в заяві.

unn.com.u

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Украина предлагала Молдове решить вопрос с Приднестровьем? Ответ Маи Санду

Украина никогда не обращался к молдавскому государству с предложениями помощи в решении...

Когда Украина и США хотят финализировать гарантии безопасности?

Украинское государство провело четвёртый раунд переговоров с Соединёнными Штатами Америки.

Лидер Китая обещает “поиск хороших путей” завершения войны 

Лидер КНР во время своего пребывания на территории французской границы с визитом...

Будет ли Россия испытывать НАТО гибридными атаками?

Россия может начать испытывать НАТО "на прочность".