Четверг , 28 Март 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Захистити здоров’я всіх українців можна лише завдяки медичному страхуванню кожного громадянина

Українців сьогодні доводиться захищати одночасно від епідемії й від наслідків «медичної псевдореформи» попередньої влади. Для цього вже сьогодні треба переходити до загального медичного страхування. Це дасть змогу кожному українцю мати в руках медичну страховку, мати безоплатний доступ як до невідкладної допомоги, так і до медичного обслуговування по всіх напрямках, в усіх фахівців, по всіх захворюваннях.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, презентуючи під час брифінгу в парламенті законопроєкт №3464 про обов’язкове медичне страхування.

«Це законопроєкт, який мусить стати основою для консолідації всіх фракцій, Кабінету Міністрів, президента України для того, щоб повністю змінити стратегію, концепцію розвитку медицини в Україні», – зазначила Юлія Тимошенко.

Голова партії пояснила, що ухвалення закону про обов’язкове медичне страхування передбачає, що працюючі люди будуть мати страховку, яку оплачуватимуть не лише вони самі, а й роботодавці. Пенсіонери, неповнолітні діти, безробітні – матимуть страховку, оплачену державою. Невідкладна медична допомога надаватиметься безкоштовно.

«Саме такий законопроєкт буде передбачати стовідсотковий державний контроль за фінансами, які будуть зібрані на базі обов’язкового медичного страхування, і вся система охорони здоров’я матиме більше фінансових ресурсів для того, щоб розвивати лікувальні заклади й надавати українцям правильну, фахову, безоплатну медичну допомогу. Крім того, обов’язкове медичне страхування дасть можливість оплачувати усім медичним працівникам заробітну плату хоча б на рівні сусідньої Польщі», – зазначила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» закликала уряд, президента та парламент до спільної роботи, яка забезпечить українців безоплатною медичною допомогою, а медпрацівників – гідними заробітними платами.

«Якщо ми цього не зробимо, ми щомісяця втрачатимемо лікарів, які будуть нездатні працювати та утримувати свої родини на ті копійки, які їм сьогодні платять. Необхідно зупинити безлад і руїну, на яку сьогодні перетворюється вітчизняна медицина. Ми закликаємо уряд, парламент, всі фракції та президента розпочати роботу над новою стратегією організації охорони здоров’я в Україні на базі обов’язкового медичного страхування. Йдеться про здоров’я наших родин, дітей, батьків, онуків. Треба діяти, і діяти негайно», – наголосила Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...