Пятница , 29 Март 2024
Политика

Кулеба поділився важливимм підсумками зустрічі з міністеркою оборони Німеччини. ВІДЕО

Німеччина підтримуватиме зближення України з НАТО

Про це після перемовин у Берліні заявив Дмитро Кулеба.

За словами міністра закордонних справ України, у такій підтримці його запевнила міністерка оборони Німеччини Аннеґрет Крамп-Карренбауер.

“Дуже чітко пролунала фраза про те, що Німеччина підтримуватиме зближення України з НАТО. Це для нас дуже важливо”, – наголосив очільник МЗС.

Читайте також: Міністр окреслив порядок денний сьогоднішніх перемовин у Німеччині

За урядовцевими словами, говорили також про військово-технічну співпрацю між Україною та Німеччиною. “Є дуже серйозні плани”, – прокментував Кулеба, не навівши подробиць.

“І політично я порушив питання про участь України у програмі розширених можливостей НАТО, – додав чиновник. – Ми розраховуємо на підтримку Німеччини в цьому питанні”.

Міністр зауважив, що “це дуже важливо не лише для України, але, ми переконані, і для зміцнення спроможності Альянсу загалом”. “Такої ж думки дотримується абсолютна більшість країн-членів і союзників”, – запевнив голова МЗС.

Читайте також: Рейтинг Путіна впав. Його знову підніматимуть війною в Україні?

“Ми працюємо над тим, щоб досягти консенсусу, – зазначив Кулеба. – Тому що рішення про участь України в програмі розширених можливостей НАТО є консенсусним”.

Також за міністровими словами, українській делегації вдалося довести німецькій міністерці, що представники угруповань “ДНР” і “ЛНР” у Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі є громадянами Росії.”Ми підтвердили ключові позиції про неприпустимість прямого діалогу із представниками так званих “ДНР” і “ЛНР”. Ми в ТКГ розмовляємо з Росією”, – наголосив Кулеба.

“Проінформували про наше бачення щодо кордону й на картах, що називається, пальцями показали, де та що відбувається, аби наші колеги усвідомлювали, що з того боку нам протистоять російські командири (а не так звані донецькі або луганські), які командують військовими корпусами, – додав високопосадовець. – Також те, що представники так званих “ДНР” і “ЛНР” у ТКГ – насправді російські громадяни, було максимально чітко доведено”.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...