Пятница , 29 Март 2024
Политика

Некомпетентність Зеленського тягне Україну та її захисників у нову кремлівську пастку – Портников

Володимир Зеленський вірить, що після 27 липня на Сході України встановиться реальний режим тиші

Про це для “Еспресо” пише Віталій Портников.

“Це для нас критично важливо”, – підкреслив український президент під час спільної поїздки на Донбас із президенкою Швейцарії Симонеттою Соммаругою.

Зеленський має цілковиту рацію: для України критично важливо, щоб обстріли контрольованої території з окупованих регіонів припинилися. Саме ці обстріли і створюють напруженість і на лінії розмежування, й у суспільстві.

Читайте також: Реальність війни, пандемії та економічного краху прийде до кожного, навіть до Зеленського – Портников

Припиняться обстріли – і велика частина українців “забуде” про Донбас, як “забула” про Крим – окупований півострів стає темою для новин тільки коли поновлюються дискусії про подачу води до нього. Але політичним важелем для тиску на Україну Крим не є. У разі припинення обстрілів таким важелем перестане бути й Донбас.

Саме тому обстріли не припиняться – у Кремлі сидять не ідіоти, які готові відмовитися від такого дієвого важеля без капітуляції української сторони. Саме тому ніяким угодам про припинення вогню не вдавалося протриматися більше кількох тижнів, а то й днів. І нові домовленості чекає та ж незавидна доля.

Навіщо тоді Росія їх погоджує? А тому, що залишається у виграші за будь-якого розвитку подій. Якщо українські вояки й далі відповідатимуть на обстріли, це дасть окупантові змогу звинуватити в порушенні угоди українську сторону, а Зеленського – у тому, що він не хоче припинення “громадянської війни на Донбасі”.

Читайте також: Казанський пояснив свій скепсис щодо нового перемир’я та заявив про звичний глухий кут у ТКГ

Це, звичайно ж, сигнал для проросійської частини прихильників Зеленського – щоб на місцевих виборах вони голосували за ОПЗЖ і взагалі розраховували тепер тільки на Медведчука.

А якщо українські військові не відповідатимуть на обстріли й перетворяться на гарматне м’ясо для загарбників, це тільки посилить протистояння влади та патріотичної частини суспільства, неминуче призведе до вибуху – ну не після першого, так після десятого чи двадцятого загиблого або після арешту того військовика, який вирішить відповісти на обстріл. Що теж на руку Москві, бо ж її головна мета – це дестабілізація української влади та крах держави.

Зеленський, який усе ще розраховує домовитися з Путіним, не просто потрапляє в нові й нові пастки Кремля, із яких йому вже не вдасться вибратися без утрат. У ці ж пастки некомпетентний президент тягне за собою і саму Україну, її громадян і її захисників.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...