Пятница , 29 Март 2024
Политика

Посли США, ЄС та Японії зустрілись з головою КСУ на фоні скандального рішення щодо незаконного збагачення. ФОТО

 Очільник КСУ зустрівся з західними дипломатами / Прес-служба КСУ

Голова Конституційного Суду України Олександр Тупицький зустрівся з представниками США, ЄС та Японії. 

Про це повідомляється на сайті КСУ. Зазначається, що 27 жовтня Суд відвідали Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураі, Голова Представництва Європейського  Союзу в Україні, Посол Матті Маасікас та тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін, повідомляє УНІАН.

Як вказано на сайті КСУ, у ході зустрічей сторони обговорили низку питань діяльності Конституційного Суду «в аспекті відповідності конституційним правилам та принципам мети створення та завдань системи антикорупційних органів».

Про зустріч відзвітували в посольстві США.

«Було обговорено низку питань, що становлять взаємний інтерес, зокрема важливість прозорості та підтримання реформ, запроваджених після Революції Гідності у 2014 році», – вказано в повідомленні прес-служби посольства в Facebook.

Зустрічі відбулись на тлі новин про те, Конституційний суд ухвалив рішення у справі про подання 47 народних депутатів України, скасувавши статтю 366-1 Кримінального кодексу, якою передбачається кримінальна відповідальність за недостовірне декларування.

  Прес-служба КСУ

Скасування відповідальності за недостовірне декларування: що відомо

27 жовтня Конституційний суд ухвалив рішення у справі про подання 47 народних депутатів України, скасувавши статтю 366-1 Кримінального кодексу, якою передбачається відповідальність за недостовірне декларування.

Рішення набирає законної сили з моменту його ухвалення.

Як зазначив у своєму Telegram-каналі член Наглядової ради АТ “Укрзалізниця” Сергій Лещенко, суд за поданням депутатів від “ОПЗЖ” і “За майбутнє” скасував антикорупційну реформу.

“На закритому засіданні у вівторок КС проголосував за скасування статті 366-1 Кримінального кодексу (недостовірне декларування), незаконного збагачення, електронного декларування, повноважень НАЗК. Проект був розданий вранці і проголосований. Такого не було навіть при Януковичі. Проти виступили лише четверо суддів: Лемак, Первомайський, Колесник і Головатий”, – повідомив Лещенко.

Водночас представник Верховної Ради України у Конституційному суді Ольга Совгиря наголосила, що це рішення було прийнято з кричущими процесуальними порушеннями та є сумнівним за змістом. “На жаль, у зв’язку з сьогоднішнім рішенням КСУ щодо антикорупційного законодавства Україна ризикує бути втягнутою в грандіозний міжнародний скандал”, – написала вона у Facebook. 

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...