Пятница , 19 Апрель 2024
Политика

Харків віддали Кернесові, аби не було війни? Зрештою буде й Кернес, і війна – Портников

Незмінний голова Харкова Геннадій Кернес став очільником міста без особистої присутності на сесії міської ради та без складання присяги

Про це для “Еспресо” пише Віталій Портников.

За словами голови Харківської міської виборчої комісії Ольги Мозгової, присягу Кернесові складати необов’язково, тому що він її вже складав у листопаді 2010 року – і виявляється, ця присяга діє!

А хто при цьому керує містом? А ніхто не керує! Депутати місцевої ради обрали якогось голову на сесії, який і буде їхнім тимчасовим керівником, поки Кернес не повернеться.

Читайте також: Чим не сюжет для “Чорного дзеркала”? Цим ФОТО Кернесове оточення означило нову еру

А коли він повернеться? Зараз говорять про 30 грудня, але дату повернення кілька разів переносили. І ніхто не сказав, що зараз вона співпаде з реальністю.

Про стан Кернесового здоров’я нам не відомо практично нічого. Хоча зрозуміло, що мова йде про важко хвору людину, яка має не керувати містом, а поправляти здоров’я.

Власне, Кернес і не керує. Харковом керує беззаконня, а всі роблять вигляд, що так і треба. Харковом керує хижий клан, який підтримує більшість інфантильних містян, і всі вважають, що із цим потрібно змиритися, все ж це краще, ніж “Харківська народна республіка”.

Й ось уже одіозний політик, один із завзятих прихильників Януковича й вербувальник “тітушок”, перетворюється на гаранта територіальної цілісності країни. На настільки важливого гаранта, що ми готові погодитися на його заочне управління Харковом – тільки б не було війни!

Читайте також: У Кривому Розі поразки Зеленському завдало те, що раніше зробило його президентом – Портников

А війна буде. Тому що подібне ставлення до влади й до національної безпеки у прикордонному мегаполісі тільки провокує потенційного агресора, тільки змушує його розробляти нові й нові плани із захоплення того, що погано лежить.

2014 року Харків урятував зовсім не Кернес, а конфронтація кланових інтересів, у центрі якої опинився харківський міський голова. І клани, які не хотіли – із різних причин – перетворення Слобожанщини на ще один російський бантустан – змогли продемонструвати свої можливості переляканому міському голові.

Але за цей час Кернес у Харкові зміцнився настільки, що здатен смикати за ниточки навіть із реанімації. А опозиція міському голові – сили ще проросійськіші, ніж сам Кернес.

Це означає, що на наступному, цілком імовірному витку дестабілізації нам із Харковом може й не пощастити.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...