Четверг , 28 Март 2024
Политика

Або МВФ, або тарифи: чемпіон із політичного шпагату потрапив у халепу

МВФ висловило Зеленському занепокоєння через можливе зниження тарифів. А надурити одночасно й народ, і МВФ буде складно навіть чемпіонові світу з політичного шпагату

Про це у своєму блозі на site.ua пише Олексій Голобуцький.

Міністр фінансів (ім’я запам’ятовувати не обов’язково – однаково всі вони там безіменці-скоропадьки) в інтерв’ю НВ висловив занепокоєння тим, що Міжнародний валютний фонд занепокоєний наміром українського уряду найближчим часом ухвалити рішення про повернення до регулювання цін на газ для побутових споживачів.

Читайте також: “Просто так” грошей уже не дадуть. 14 претензій МВФ до ситуації в банківській сфері

Він підкреслив, що рішення про зниження цін ще не прийняте. Це може бути зроблено найближчим часом: “Зараз питання полягає в тому, щоби переконати наших партнерів у тому, що це може бути частиною механізму або тимчасовим рішенням. Цим займається активно в. о. міністра енергетики. Вчора в нього, до речі, був дзвінок із МВФ. Я думаю, що сьогодні також будуть проведені відповідні консультації. Тобто це перманентний процес. Він відбувається постійно. Категорично сказати, що ми вже зробили щось дуже погане, поки що немає [підстав]“.

У МВФ завжди, щойно Україна налагодила хоч якісь взаємини із Фондом, були занепокоєні будь-якими спробами соцзахисту українців. Це норма. І цьому “занепокоєнню” давали раду й Кучма, і Ющенко, і навіть Янукович. Але для нинішньої владної команди це занепокоєння стало, схоже, серйозною проблемою.

Читайте також: Ослунд окреслив головні помилки влади, без усунення яких годі сподіватися на суттєве економічне зростання

Зі слів міністра Шмигалевої команди складно зрозуміти, чи він мав на увазі під “чимось дуже поганим” зниження тарифів для українців, чи скасування зниження тарифів… Здається, він сам цього не розуміє.

Але однозначно можна сказати, що отут Зеленському не вдасться звично сісти на шпагат між протилежними позиціями: дурити одночасно українців і МВФ не вийде.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.