Вторник , 19 Март 2024
Политика

Тимошенко тиснутиме на уряд для зниження цін на газ, а люди її підтримають, – експерт

Тарифна криза, проти якої одномоментно виступили українці з усіх куточків країни, вже сильно вдарила по рейтингах «слуг народу» і головного «слуги». Люди не повірили обіцянкам уряду про зниження тарифів на 30%, тим паче виявилося, що насправді чиновники залишили все, як було. Тож акції протесту не припиняються – українці чекають дійсно справедливих тарифів.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці пише політичний експерт Тарас Загородній, інформує UAINFO.org.

За його словами, забезпечити реальне й відчутне зниження цін на комірне може лише реалізація системного підходу, на кшталт пропонованого Юлією Тимошенко.

«Батьківщина» запропонувала альтернативу, яка дозволить реально знизити тарифи в кілька разів. Йдеться про забезпечення споживачів газом із підземних сховищ за ціною літньої закупки, а також направлення на побутові потреби людей газу українського видобутку, що дозволить зменшити тарифи втричі. До цього плану доєднаються і місцеві депутати партії. А у підтримці народу можна не сумніватися», – переконаний Загородній.

Він також зауважив, що команда «Батьківщини» послідовно добивається ліквідації «Нафтогазу» як непотрібного корупційного посередника, який не дозволяє забезпечити чесну ціну на енергоносії.

«Ми ж знаємо, що ці «рвачі» продають українцям український газ за європейськими цінами та багато інших їхніх схем обкрадання людей. Тож команда Тимошенко вимагає від влади прибрати лобістів зовнішнього управління. Але чи готовий до цього Зеленський. Ну, якщо не буде готовий, то Тимошенко буде тиснути на нього через місцеві органи влади, адже «Батьківщина» стала кращою серед опозиційних сил на місцевих виборах і має фракції в радах по всій країні», – вважає експерт.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко запропонувала план розв’язання «тарифної» кризи. Він передбачає скерування на потреби населення газу із підземних сховищ за ціною закупки та газу власного видобуту. Це, за розрахунками «Батьківщини» дозволить знизити тарифи втричі.


 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.