Пятница , 19 Апрель 2024
Политика

Дуже сподіваюся, що Байден не побачить інтерв’ю Зеленського – Портников

Навіть українському президентові Володимирові Зеленському стало зрозуміло, що після знаменитої історії із телефонною розмовою з Дональдом Трампом і контактів президентського оточення з адвокатом Трампа Руді Джуліані взаєморозуміння з новим президентом США та його адміністрацією у нього може і не вийти

Про це для “Еспресо” пише Віталій Портников.

А значить, потрібно негайно виправляти ситуацію. Ну, наприклад, споглядати церемонію інавгурації нового американського президента в товаристві тимчасової повіреної у справах США в Києві. Або давати інтерв’ю американським журналістам у надії, що Байден їх подивиться або прочитає.

Читайте також: Чому Зеленський досі не поговорив із Байденом? Річ не в бездіяльності, усе значно гірше – експертка

Дуже сподіваюся, що не подивиться. І не прочитає. Для нашого ж із вами блага. Тому що іноді краще мовчати, ніж говорити. Тому що такий фестиваль дилетантизму – серйозний удар по американо-українським відносинам. Я навіть допускаю, що Зеленський хотів, як краще. Але вийшло – як завжди.

У результаті замість серйозної розмови про двосторонні відносини ми бачимо пхинькання та стогони. Зеленський, виявляється, ображений на свого недавнього кумира Дональда Трампа. Але й до Джозефа Байдена має претензії – чому Україна досі не в НАТО? Неначе Байден – король НАТО, а думка інших країн-союзниць ніякого значення не має. Ну й із вакциною доводиться стояти із простягнутою рукою – бо виявилося, що Україна не у списку пріоритетів ЄС ,і їй віддаватимуть вакцини з надлишків.

Ми бачимо людину, яка хоче, щоби проблеми його країни з безпекою вирішував Байден, проблеми з вакцинами – Меркель, аби він міг верзти всілякі дурниці в бесідах із колегами, а відповідали би за наслідки цієї безвідповідальної балаканини Трамп із Джуліані.

Читайте також: Портников: Байден сприйматиме Україну всерйоз, а ось Зеленського – навряд чи

Виникає питання: хто захоче сідати за стіл перемовин із інфантильним підлітком, навіть якщо не менш інфантильні співвітчизники обрали цього підлітка своїм президентом? Байден? Меркель? Макрон? Так, вони змушені розмовляти з людиною, яка володіє мандатом очільника великої європейської країни.

Але те, що король – голий, видно неозброєним оком будь-якому серйозному, та й не дуже серйозному політикові. І коли цього не хочуть побачити українці, ця приголомшлива куряча сліпота стає нашою проблемою, а не проблемою Байдена.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...