Четверг , 18 Апрель 2024
Политика

“Мерзенна продажна публіка”: Портников пояснив, якого удару слід завдати по імперії брехні в Україні

Міністерство закордонних справ Російської Федерації назвало “політичним демаршем” і зазіханням на свободу слова рішення Національної ради з електронних ЗМІ Латвійської Республіки, яким обмежено ретрансляцію цілої групи російських телевізійних каналів. Серед них і головний пропагандистської рупор, телеканал “Россия 1”, який уже давно перетворився на символ безпардонної брехні

Про це для “Еспресо” пише Віталій Портников.

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевичс в ефірі московського телеканалу “Дождь” пояснив, що це рішення Національної ради ніяк не пов’язане із позицією уряду – для російського телеглядача ця заява вже сама по собі видається посланням з іншого світу, бо ж більшість росіян просто не розуміє, що таке незалежний регулятор і розділення повноважень влади. Водночас очільник латвійського зовнішньополітичного відомства зазначив, що потрібно проводити чіткі межі між свободою слова й інформаційною війною.

Читайте також: Зеленський прагне зажити Порошенкових лаврів – Казарін

І це визначення латвійського міністра є актуальнім не тільки для балтійських країн, воно є актуальним і для України. Україна – це поле битви. Ми повинні нарешті зрозуміти, що Росія розв’язала проти України справжнісіньку інформаційну війну, яка і стала ґрунтом для справжньої, “гарячої” війни й окупації українських територій. У цій війні беруть участь як самі російські політики та пропагандисти, так і їхні найманці-колабораціоністи в нашій країні. “Телеканали Медведчука” – тільки частина цієї величезної імперії брехні, яку Кремль почав створювати відразу ж після проголошення Незалежності України. І розквітла ця імперія брехні в похмуру епоху Путіна.

При цьому серед найманців є як щирі прихильники “русского мира”, так і звичайні “заробітчани”, які готові за невелику платню продати й рідну матір, й Україну. Власне, російських пропагандистів це теж стосується. Ті ж Дмитро Кисельов і Володимир Соловйов у молодості невтомно зображали із себе великих демократів, а потім перетворилися на дорогу обслугу авторитарного режиму. Але коли режим упаде, вони перші почнуть поливати Путіна брудом, аби зберегти гроші, майно та змогу жити в телевізорі.

Нам варто зрозуміти, що ментальність прихильників “русского мира” в нашій країні ми не змінимо. Ці люди завжди житимуть мрією про ліквідацію Української держави, а паспорт громадянина України вони розглядають як зручний інструмент, який допомагає сприяти цій ліквідації. І ці люди завжди голосуватимуть за проросійські партії та підтримуватимуть будь-яку антиукраїнську владу – у Києві, Донецьку, Луганську чи Сімферополі. Але таких людей у нашій країні меншість.

Читайте також: Три причини, з яких Зеленський пішов на прямий конфлікт із Медведчуком

Тому ми повинні думати не про них, а про мерзенну продажну публіку. Простіше кажучи – ми повинні позбавити цих людей можливості заробляти. Ми повинні закрити всі борделі – раз і назавжди. Політичну проституцію в Україні слід поставити поза законом.

Звичайно, патріотами України ці люди не стануть навіть тоді, коли залишаться без своїх срібняків. Просто тому, що в жодного з них немає навіть натяку на серце, совість, душу. Просто тому, що вони люблять тільки гроші. Бажано долари та євро, ясна річ – скільки б вони не брехали, що люблять рублі.

Але якщо борделі закриються, всі ці мерзотники принаймні позбудуться можливості шкодити нам і нашій країні, перестануть занапащувати душі наївних інфантильних співгромадян.

Із політичних ґвалтівників – депутатів, експертів і журналістів – вони швидко перекваліфіковуються в управдоми і просто житимуть на доходи від нерухомості, яка дісталася їм за відомі послуги. І це вже буде не проблема країни, а проблема їхніх квартирантів.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...