Четверг , 28 Март 2024
Политика

Політолог: Чи є у “звітах” Медведчука Суркову склад злочину за статтею “державна зрада”?

“З’явилася чергова “порція” прослуховування у парі Медведчук-Сурков. Звісно, за логікою драматургії, нові епізоди значно цікавіші, аніж були попередні”, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Петро Олещук, інформує UAINFO.org.

“Наприклад, у нових епізодах з’являється прізвище екс-очільника СБУ, “героя України” В. Грицака. Звісно, його точну роль встановити непросто, бо відомості у розмові носять занадто спорадичний характер, але і ця інформація не може не викликати запитань. Приміром, про те, що він проводив якісь зустрічі з представниками окупаційних структур, та забезпечував передачу якогось “кешу” на окуповані території для реалізації якихось незрозумілих цілей. Інформація м’яко кажучи дивна, і потребує коментарів як з боку самого Грицака, так і від тодішнього політичного керівництва держави.

Ну і тим більше потребують коментаря пасажі Медведчука, що він начебто обговорював із “своїм президентом” якісь незрозумілі “ради міст” та ще якісь структури на території ОРДЛО.

У той час, коли Медведчук мав мандат на представництво України у переговорах в Мінську, неодноразово підкреслювалося на найвищому рівні, що Медведчук займається лише одним питанням – обміном полонених. Очевидно, що якісь “ради” – це уже переведення питання у політичну площину. Логічно, аби сам екс-президент прокоментував все це, зокрема, щодо того, чи мав все ж Медведчук якісь мандат на переговори поза питанням обміну полонених? Чи не мав? І чим конкретно він взагалі займався?

Звісно, все це ще раз просто свідчить про те, скільки все ж таки мало знають українці про реальні україно-російські відносини протягом останніх років. Ну і що реальна картина все ж дещо відрізняється від офіційних реляцій.

Ну і ще. Я думаю, що вже час українським правоохоронним органам почати реагувати на всю цю інформацію. Наприклад, думаю багатьом громадянам України може бути цікаво, чи не вбачає хтось у “звітах” Медведчука Суркову складу злочину за статтею “державна зрада”? У нас про це багато говорили донедавна, однак далі розмов справа не заходила. Але просто так робити вигляд, що нічого не відбувається, все ж не вийде. Очевидно, що компетентні органи повинні надати своє тлумачення даним записам. А також кваліфікувати дії обох учасників самих розмов”, – завершує політолог.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...