Четверг , 28 Март 2024
Политика

Сюмар: Позачергове засідання Ради на тему розмальованого ОП – це явний перебір. Парламент – не колективний подоляк

Позачергове засідання парламенту на тему розфарбованого ОП – це явний перебір.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала нардепка “ЄС” Вікторя Сюмар, передає UAINFO.org.  

“Є така штука, як перебір. От позачергове засідання Ради на тему розмальованого ОП – це явний перебір. Розумію, як сподобалась реакція соцмереж і захотілось “дотиснути тему”. Але забули одне: парламент – не колективний подоляк.

Парламент був ключовим інститутом для виходу з найбільш криз, які переживала Україна: після Помаранчевої революції; потім у 2014, коли державу і всю владу треба було перезапустити за декілька днів, і щодня давати відповіді щодо захисту країни – законодавство щодо добровольців, створення Нацгвардії, люстрація, новий оборонний бюджет, розмитнення зброї і так багато всього життєво необхідного, що важко перерахувати. І що навіть не снилося “турборежиму””, – написала вона.

Сюмар переконана, що на сьогоднішній день виклики стали не набагато менші, серед них: – Загроза повномасштабної агресії нікуди не ділась: Росія в стані кризи, Путін – вбивця – і це визнав західний світ, йому нема чого втрачати і дуже треба відволікти увагу від внутрішніх проблем. А в нас зірване воєнне замовлення…

– Заявами “найвеличнішого лідера” ми поставили під сумнів нормандський формат, що викликало явне нерозуміння у Берліні та Парижі, і нічого не запропонували на заміну. А це означає, що у випадку серйозної ескалації, ніхто Путіну не обриватиме телефон і міжнародна підтримка України виявиться умовною;

– На все це наклався скандал з вагнерівцями. А це означає, що без розслідування – хто злив операцію росіянам, захід не дасть нам зброю. Бо вона так само опиниться відразу в росіян; 

– І головне – ми увійшли в реальну коронавірусну кризу. Нові штами більш заразні і провокують важчий перебіг хвороби. Хворіють вже по другому колу. Вакцини вкрай мало і як їі отримати не розуміють навіть групи ризику. 4 групи вакцинації на весь Київ подається як успіх! Серйозно???? Коли будуть інші вакцини? Коли буде сто тисяч вакцинацій в день? (Британія робить більше 800 тисяч в день). В нас страшними темпами росте рівень госпіталізації і смертність. Умовно кажучи, 180 ковід-смертей в день – це авіакатастрофа щодня! Таких втрат ми не бачили навіть під час війни. І треба робити все, аби зменшити кількість жертв ковіду”.

“Для цього варто збирати позачергові засідання. Нам треба своя гвардія груп вакцинування і зрозумілі графіки. Нам вкрай важливо вакцинувати всі групи ризику. Нам критично важливо дістати вакцини. 

Нам потрібна міжнародна підтримка проти ослабленої і агресивної Росії. Нам треба посилювати обороноздатність. І перезавантажувати суди, аби не було вироків по сім років за 300грн збитків…

І це значно важливіше, аніж розписи Офісу Президента з двома розбитими шибками. Для позачергового засідання – точно”, – резюмувала нардепка.

 

Нагадаємо, у суботу ввечері на вулиці Банковій в Києві відбулася акція, приурочена до дня народження активіста Сергія Стерненка. При цьому присутні на акцію розбили скло дверей будівлі, розписали фасад і намагалися підпалити табличку “Президент України”.

За даними Нацполіції, за фактом дій учасників акції на Банковій відкрито кримінальну справу, одну людину затримано.

За даними ОПУ, пошкодження будівлі Офісу Президента оцінюються приблизно в 2 млн грн. В результаті фракція “Слуга народу” заявила, що буде ініціювати проведення позачергового засідання в найкоротші терміни за участю силовиків для прийняття постанови за оцінками вчорашніх подій під Офісом Президента України.

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.