Суббота , 20 Апрель 2024
Политика

Треба терміново профінансувати виготовлення власної вакцини, – Юлія Тимошенко

У вівторок, 30 березня, на позачерговій сесії Верховної Ради нам потрібно ухвалити зміни до Держбюджету та сформувати державне замовлення на виготовлення вітчизняних вакцин проти коронавірусу.

Таку пропозицію висловила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «Україна».

«Вівторок – це той день, коли нам потрібно зробити важливий крок. Нам треба негайно відпрацювати зміни до бюджету і зробити держзамовлення на наші підприємства, які можуть виробляти вакцину. Це держзамовлення може забезпечити гарантію нашим виробникам фармпрепаратів, щоб вони невідкладно розпочали переговори про виробництво за ліцензіями, які вони здобудуть, або ми негайно фінансуватимемо розробку вітчизняної вакцини», – зазначила Юлія Тимошенко.

На її переконання, фінансувати виготовлення власної вакцини потрібно, не припиняючи переговори з іншими країнами про закупівлю якісних препаратів для щеплення проти ковіду.

«Кожна країна, яка виробляє вакцину, захищаючи й дбаючи про своїх громадян, починає закриватися від інших. Навіть ті контракти, які були укладені в України, наприклад з Індією, зупинені. В такому режимі, як є сьогодні, ми навряд чи зможемо швидко закупити необхідну кількість вакцин. Треба робити все, що можливо, вести переговори. Але від того, чи почне Україна розробляти власну вакцину, напряму залежить життя та здоров’я людей», – переконана Юлія Тимошенко.

Незважаючи на те, що влада згаяла дорогоцінний час, не запустивши процес розробки власної вакцини ще рік тому, як на цьому наполягала «Батьківщина», треба, за словами Юлії Тимошенко, наважитися на цей важливий крок і тоді «рано чи пізно ми матимемо свою вакцину».

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...