Четверг , 28 Март 2024
Политика

“Україна має підготуватись до наступних провокацій Росії”, – політичний експерт

Заяву президента РФ Володимира Путіна в ході щорічного звернення до Федеральних зборів 21 квітня про те, що “РФ готова дати жорстку відповідь”, слід розцінювати як таку, що несе ризики для України щодо ескалації ситуації на Сході. 

Про це в ефірі українського телеканалу сказав Олександр Леонов, політичний експерт та виконавчий директор в Центрі прикладних політичних досліджень “Пента”, передає UAINFO.org.

“Україні дійсно треба бути готовою до будь-яких сценаріїв. Поки що Україна отримала перепочинок і має використати його для того, щоб підготуватись до можливих наступних провокацій. Тим паче, що Путін сказав, що Росія буде проводити “червоні лінії” щодо тих чи інших країн. Також Путін не сказав, що напруга спаде, так що провокації можливі і далі”, – сказав він.   

Політичний експерт звернув увагу на окремих оголошених акцентах у щорічному зверненні президента РФ до Федеральних зборів. Зокрема, Володимир Путін наголошував на так званих «незаконних переворотах в інших країнах».  

“Путін згадав і Януковича, і Лукашенка, також мали місце натяки щодо Навального і прозвучав чіткий посил, що він вважає цю операцію роботою західних спецслужб”, – наголосив Олександр Леонов.  

На думку політичного експерта, важливим акцентом є те, що Путін у зверненні фактично чітко не згадав Україну.  

“Таким чином Путін відмовляє Україні у суб’єктності, і таким чином він вважає, що домовиться щодо нас без нас. І всі заяви про незаконний державний переворот говорить про те, що він не хоче Україну вважати за рівного співбесідника”, – пояснив експерт.   

Олександр Леонов підкреслив, що на його думку, при підготовці послання були використані “всі нюанси інформаційно-психологічних спецоперацій з боку Росії”, як то нагнітання ситуації і неоднозначні формулювання. Політичний експерт закликав «не розслаблятись» і не сприймати слова Путіна легковажно, адже сьогодні у виступі він “не сказав всього”.  

“Сьогодні Путін має виступати на кліматичному саміті США, і його екстремістські заяви могли б бути сприйнятими на Заході, і він міг отримати свою порцію критики. Тому Путін був стриманим під час заяви, тому що сьогодні має виступ у США на кліматичному саміті”, – завершив він.   

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.