Вторник , 19 Март 2024
Политика

77% українців підтримують проведення “земельного” референдуму, 75% – планують взяти у ньому участь, – опитування “Рейтингу”

79% громадян виступають проти розпродажу землі іноземцям, що стартує вже з 1 липня. Абсолютна більшість українців вважає, що це питання мусить вирішуватися на всеукраїнському референдумі.

Про це свідчить опитування соціологічної групи “Рейтинг”, проведене наприкінці квітня, інформує UAINFO.org.

77% опитаних переконані, що рішення про запровадження в Україні ринку купівлі/продажу земель сільськогосподарського призначення повинно ухвалюватися на всеукраїнському референдумі. 16% – не підтримують такої ініціативи.

58% громадян однозначно готові взяти у такому референдумі участь, 17% – радше за все візьмуть участь, 20% – планують проігнорувати. 

Найбільш одностайні ж українці в питанні доцільності розпродажу вітчизняних чорноземів іноземцям. 79% виступають проти такої політики. Підтримують цю ідею лише 15%.

Опитування було проведено потягом 23-27 квітня 2021 року в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Опитано 2000 респондентів. Помилка репрезентативності не перевищує 2,2%. 

Нагадаємо, головним противником розпродажу української землі іноземцям є “Батьківщина” Юлії Тимошенко, яка нині допомагає українцям із організацією “земельного” референдуму. Партія вже відкрила гарячу лінію, на 22 травня призначено з’їзд ініціативної групи, яка проводитиме збір підписів. 

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.