Пятница , 29 Март 2024
Политика

Саакашвілі заплутався в законах та звинуватив суддю ОАСК у скандальному рішенні – у відповідь той…заспівав (відео)

Не сваритися, а співати! Суддя ОАСК Кирило Гарник відкинув стереотипи та заспівав пісню голові виконкому Національної ради реформ Міхеїлу Саакашвілі у відповідь на образливі заяви останнього.

Зокрема Саакашвілі назвав Гарника «знахабнілою свинею» та звинуватив у нібито скандальному скасуванні рішення колишнього міністра інфраструктури Владислава Криклія. Суддя ж записав для того відеозвернення, наприкінці якого заспівав пісню грузинською мовою, повідомляє Багнет.

«….Україна та Грузія завжди були братськими народами. І в наших народів є почуття гідності. Українці слухають політиків, але довіряють лише діям. Рішення суду в жодній країні не обговорюється, а виконується. І це передбачено як українським законодавством, так і міжнародними нормами. Я згоден з Вами, пане Саакашвілі, що, як Ви кажете, з цим «бардаком» треба покінчити. Зокрема, у Вашій особі. Як українець та патріот власної країни, я хочу Вам відповісти піснею», – заявив Гарник.

Суддя також поставив Саакашвілі провокаційне запитання, уточнивши ким той є насправді – «реформатором чи простроченим політичним продуктом».

Зазначимо, суперечка розгорілась через призупинення дії наказу Міністерства інфраструктури України, який мав впровадити автоматизовану систему тестування моряків без участі людини-екзаменатора. 


Проте, виявилося, що з боку Міністерства була грубо порушена процедура вступу наказу в дію. Зокрема, спочатку Мін’юст не опублікував документ у загальний доступ, а отже він не міг вступити в силу. Після чого міністр Криклій відзвітував в прес-релізі свого відомства про те, що наказ вже зареєстрований і вступив в силу, інформує From-ua.com.

Варто зазначити, що будь-які документи повинні бути відповідним чином оформлені і зареєстровані в установленому порядку. Тільки в цьому випадку вони можуть стати підставою для зміни існуючого порядку дій чиновника будь-якого органу виконавчої влади. Якщо ж наказ міністерства порушує норми чинного законодавства або його реєстрація не була проведена, то а) його вступ в силу можна оскаржити в суді б) чиновник, який вирішив почати виконувати наказ до його вступу в силу, як мінімум, ризикує бути викритим в посадовому злочині/недбалості або неналежному виконанні своїх обов’язків.

Відповідно, якщо в суд надійшла позовна заява, то суд не міг на неї не відреагувати.

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...