Среда , 24 Апрель 2024
Политика

Родичі “слуги народу” Миколи Тищенка причетні до відмивання грошей у будівництві – Bihus.Info

Журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування, де стверджують, що родичі народного депутата від “Слуги народу” Миколи Тищенка причетні до схем відмивання коштів на будівництві об’єктів у Києві.

Про це йдеться в матеріалі ЗМІ, інформує UAINFO.org.


Сотні мільйонів із міського бюджету, виділені на будівництво Подільсько-Воскресенського мосту, могли осідати на рахунках фірми сестри Тищенка Юлії, припускають журналісти. Ідеться про “Експрес-К”, яка фігурувала у вилучених документах бізнесмена Дениса Комарницького. Цій компанії мали дістатися роботи з будівництва однієї з транспортних розв’язок. 2020 року вона й справді дістала договір на 16 млн грн. Тоді Тищенко підтвердив журналістам своє знайомство з Комарницьким, але заперечив роль компанії сестри.

Журналісти стверджують, що до схем причетний чоловік сестри Тищенка Герман Блінов. З 2019-го до 2021 року він безпосередньо отримував зарплату від компанії “Еко-Буд-Трейд”, яка 2017-го без тендеру отримала з бюджету Києва 6 млрд грн на добудову Подільсько-Воскресенського мосту, роботи якого досі не завершені.  

Автори розслідування зазначають, що Комарницький контролював цю фірму, вона тривалий час була звичайною “прокладкою”, яка лишала частину з отриманих бюджетних коштів собі або перекидала на інші підконтрольні фірми. Журналісти дізналися, що Блінов регулярно приїжджає на будівництво для проведення нарад і начебто контролює процес.

У Bihus.Info зауважують, що “Еко-Буд-Трейд” і далі отримує від комунальників гроші. У червні їй перерахували 460 млн грн. Частину коштів упродовж останніх років фірма перекинула на компанію “Позитив-В”, підконтрольній структурам Германа Блінова.

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.

Греция хочет создать себе ПВО, основываясь на “Железном куполе”

Греция планирует начать разработку системы противовоздушной обороны аналогичную израильскому "Железному куполу".