Четверг , 28 Март 2024
Политика

Три константи у “казусі Саакашвілі”

“Журналістів дуже цікавить: чи видасть Грузія громадянина України Міхаїла Саакашвілі Україні – бо президент Зеленський же ж сказав, що буде опікуватися долею цього громадянина з українським паспортом. Насправді тут все зрозуміло. У цьому питанні є три залізобетонні постулати, які існують паралельно і один одному жодним чином не заважає”, – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Андрій Миселюк, інформує UAINFO.org.

“Перший і головний: ГРУЗІЯ ЗА ЖОДНИХ ОБСТАВИН НЕ ВИДАСТЬ СААКАШВІЛІ УКРАЇНІ. Бо нинішня грузинська влада не для того багато років вибудовувала складну комбінацію проти Саакашвілі з метою повністю унеможливити рімейк його успіху в Грузії, щоб коли змогла ув’язнити його у себе в тюрмі – віддати його Україні.

Другий. Президент Зеленський як голова української держави і вітчизняний МЗС діють у рамках парадигми «must do». Тобто роблять ті заяви, які вони як гаранти інтересів будь-якого громадянина України й повинні зробити. Інша справа, що цим заявам уготовано залишиться чисто вербальними формулами без практичних наслідків. Тому що є третій важливий постулат.

Третій постулат полягає в тому, що починаючи з нинішнього літа, на велике щастя, відносини України та Грузії вийшли з довгого періоду напруженості. У виникненні якої дуже велику роль зіграв саме Саакашвілі своїми регулярними заявами про стан справ у державі Грузія із українського далека.

І знову ж таки на дуже велике щастя: керівництво обох країн зробило належні уроки із влаштованого зусиллями й Києва, й Тбілісі «льодовикового періоду» у двосторонніх відносинах. Й тому дуже цінує повернення у ці відносини братерства, порозуміння та довіри.

А тому робить і робитиме все задля того, щоб ці надбання зберегти. Така сугубо внутрішня грузинська розборка як затримання і ув’язнення у Грузії колишнього президента цієї країни на збереження та розвиток стосунків між Україною та Грузією жодних чином серйозно не вплине.

Ось, власне кажучи, і все”, – завершує політолог.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...