Четверг , 28 Март 2024
Политика

Історія з Коломойським в США свідчить, що з глобальною корупцією тільки починають боротися – Politico

У США не готові боротися з глобальною корупцією, в тому числі на законодавчому рівні. Про це свідчить ситуація з відмиванням грошей українським олігархом Коломойським, пише видання Politico, інформує ZN.UA.

«Історія Гарварда свідчить, що слабкі закони США щодо підставних компаній і покупок нерухомості, на додаток до більш широкої відсутності регулюючого нагляду, можуть поставити центр Америки під приціл еліти, такий як Коломойський. Це реальність глобальної корупції, з якою законодавці США тільки починають боротися: оскільки відмивачі грошей і незаконні фінансисти ховають свої гроші на Середньому Заході Америки, вони стали частиною історії занепаду маленьких містечок Америки», – йдеться в матеріалі.

Повідомлялося, що Федеральна окружна суддя США Марсія Кук 22 вересня задовольнила клопотання Міністерства юстиції і дозволила компанії Коломойського продати будівлю в Далласі, арештоване в справі про відмивання коштів. Виручені від продажу майна кошти будуть спрямовані на погашення податкових і інших боргів.

В штаті Огайо розслідують умисний підпал металургійного заводу, який, як передбачається, належить Коломойському. Об’єкт перебував під слідством Grand Jury в справі про відмивання грошей.

Нагадаємо, в березні 2021 року США звинуватили українського олігарха і колишнього голову Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського в причетності до масштабної корупції. Також проти Коомойского і його сім’ї введені санкції.

Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.