Пятница , 19 Апрель 2024
Политика

У Раді пропонують ввести обов’язковий огляд у психіатра через Третьякову: кого це зачепить

У парламенті зареєструють законопроєкт, згідно з яким кандидати на виборні посади від держави, зокрема народні депутати, будуть зобов’язані пройти огляд у психіатра. Ініціатором стала депутатська група “За майбутнє”, повідомив її співкерівник Тарас Батенко, пише “Гордон”.

Приводом для створення ініціативи стали висловлювання глави комітету з питань соцполітики, нардепки “Слуги народу” Галини Третьякової на адресу померлого члена групи “За майбутнє” Антона Полякова.

“Із сумом мусимо констатувати, що в цій сесійній залі посіяна атмосфера ненависті з боку деяких представників монобільшості, йдеться про главу комітету з питань соцполітики”, – заявив Батенко, коментуючи законопроєкт.

У зв’язку з цим він наголосив на необхідності “невідкладно передбачити зобов’язання всіх кандидатів на виборні посади… проходити психіатричний аналіз, психогляд”. 

Представник групи “За майбутнє” також висловив надію, що фракція “Слуга народу” зробить висновки, і “людина, яка сіє людиноненависницькі висновки у своїй роботі”, буде відсторонена не тільки тимчасово від парламентських засідань, а й від керівництва комітетом.

Також, за словами Батенка, колеги Антона Полякова та його близькі чують багато інсинуацій на тему його загибелі, проте правоохоронці поки так і не дали чіткої відповіді щодо всіх обставин трагедії. У зв’язку з цим нардеп закликав МВС, прокуратуру й інші правоохоронні органи провести швидке неупереджене розслідування.

Деталі останнього скандалу з Третьяковою:

Нардепка від “Слуги народу” і глава комітету з питань соцполітики і захисту ветеранів Галина Третьякова після смерті члена групи “За майбутнє” Антона Полякова відправила в чат політсили скандальне повідомлення, де було написано “мінус один ворог”. Це викликало хвилю обурень серед її колег-депутатів і простих українців у соцмережі. Особливо невдоволення висловлювали члени групи “За майбутнє”, колеги померлого.

Третьякова не стала вибачатися за написане, заявила в парламенті про свободу слова для кожного, передбачену Конституцією. Тоді глава парламентського комітету з питань соцполітики додала, що “плакатиме тільки за “слугами народу”. 

Резонанс у ЗМІ та хвиля обурення в суспільстві все ж призвели до того, що Галину Третьякову відсторонили на кілька днів від засідань Ради. Глава фракції “Слуга нарду” Давид Арахамія тоді заявив, що це було рішення її колег – подати до регламентного комітету прохання про тимчасове відсторонення.

Також, глави всіх фракцій, окрім “Слуги народу”, підписалися за відкликання Третьякової з посади голови комітету ВР із питань соціальної політики, однак вона продовжує працювати на зазначеній посаді.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...