Четверг , 18 Апрель 2024
Политика

“Не хочу бути дотичним до людей, які не відповідають тим принципам, які ми декларували, йдучи на вибори”. “Слуга народу” Роман Соха заявив про вихід із фракції

Народний депутат-мажоритарник зі “Слуги народу” Роман Соха заявив про вихід із фракції монобільшості.

Про це він повідомив під час виступу у сесійній залі, інформує ZN.UA

“Я з першого дня підтримував Володимира Зеленського та долучився до формування ЗЕкоманди в Запоріжжі, адже Володимир Олександрович декларував те, чого ми чекали всі роки незалежності – кінець кланово-олігархічної системи, викорінення кумівства та політичної корупції, завершення епохи бідності та соціальної несправедливості. Пане президенте, ви обіцяли, що в наших рядах будуть нові обличчя – люди, які ніколи не були в політиці, які не є дотичними до схем і не грабували країну. Ви обіцяли нову генерацію державників… Сьогодні ж я бачу призначення пана Шурми заступником голови Офісу президента”, – зазначив Соха.

Депутат заявив, що Ростислав Шурма – це колишній функціонер проросійського «Опозиційного блоку». Соха також звинуватив новопризначеного заступника голови ОПУ в тому, що він намагався зірвати вибори в Запоріжжі, використовуючи «брудні» технології.

“Шурма – це частина старої корумпованої системи і він бився за збереження цієї системи ціною порушення закону. В нас війна, а куратором економіки в Офісі президента ставлять людину, яка має такий бекґраунд та репутацію, і яка точно не була прихильником європейського шляху України в минулому. Це не те, що ми обіцяли людям”, – додав Соха з трибуни. 

За словами депутата, він неодноразово звертався до керівництва партії та фракції, «доносив до відома думку людей, які втомилися від цих скандалі і втрачають надію на зміни, але нас не чують».

“Для мене особисто Шурма – це остання крапля. Мені дуже соромно за це призначення, а також за призначення міліціянта Янукович – Олега Татарова, лобіста «харківських угод» – Руслана Демченка. Цих людей не має бути на державних посадах. Я не хочу і не можу бути дотичним до людей, які не відповідають тим принципам, що ми декларували йдучи на вибори. Я хочу бути чесним перед самим собою і перед виборцями, яким я маю без сорому дивитися в очі. Саме тому я прийняв важке, але справедливе рішення – я виходжу з фракції “Слуга народу”, – додав Соха.

У 2019 році Роман Соха був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії “Слуга Народу” за виборчим округом №75 (Запорізька область). Член партії “Слуга народу”. Член однойменної фракції. Член Комітету з питань цифрової трансформації. 

Був директор рекламного агентства “Еверест”, керівником “Зе!офісу” у Запоріжжі.

До того також обіймав посаду директора регіонального роздрібного центру ПАТ “Сведбанк”, був директором Запорізької філії ПАТ “Укрінбанк”.

Освіту здобував у Запорізькій державній інженерній академії та Запорізькому національному технічному університеті за спеціальністю “фінанси”.

ZN.UA

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...