Вторник , 16 Апрель 2024
Спорт

Відомий волейболіст зробив попередження українцям через пандемію COVID-19

Український волейболіст Олег Плотницький, який виступає за італійську “Перуджу”, звернувся до українців, закликавши до обережності і виконання правил карантину, викликаного пандемією коронавірусу.

“Я стежу за новинами щодня відтоді, як ця хвороба дійшла до нашої з вами країни. І я бачу, що більшість українців до цього вірусу поставилися не досить серйозно. Ви продовжуєте гуляти в парках з дітьми або без них, їздити на роботу, створювати величезні черги в банках і на зупинках! Так само було і тут в Італії перші два тижні. Люди не надавали цій хворобі жодного значення, всі думали, що це дуже швидко закінчиться. Ходили в ресторани і кафе, гуляли в парках або просто містом, їздили на роботу.

Але виявилося, що цей вірус не швидко закінчився, як усі думали, а дуже швидко поширювався по всій країні з регіону в регіон. І ось після того, як усю країну перекрили, ввели карантин, не залишилося жодного регіону, де б не знайшли хоч одного хворого, коли в лікарнях уже не вистачало місць, ось тоді люди зрозуміли, що це реальна небезпека для всієї країни і почали дотримуватися правил карантину. Коли за якихось 10-14 днів кількість хворих зросла з сотень до тисяч.

Невже ми, українці, хочемо наступити на ті ж граблі, невже нам не вистачає реального прикладу для того, щоб зрозуміти, що наше життя або життя близьких нам людей дорожче роботи, прогулянки або просто блукання містом або оплати за комуналку! Або все ж ми дочекаємося того дня, коли за добу буде вмирати по 400-500 людей, а заражатися тисячі, і тоді зрозуміємо, що не влада винна у всьому, а тільки ми, ті, хто не прислухався до порад.

Невже так складно посидіти вдома два-три тижні, перечекати, приділити більше уваги дітям, відпочити, добряче виспатись або використати час для того, що ви хотіли б зробити вдома, але через роботу не могли.

Я прошу всіх поставитись до цієї ситуації серйозно і з відповідальністю. Залишайтеся вдома! Виходьте на вулицю тільки для того, щоб: купити їжі; прогулятися максимум хвилин 15-20, і то біля будинку і бажано не з друзями або компанією; сходити в аптеку. І все!

Зрозумійте, цим ми можемо хоч трохи призупинити поширення цього вірусу і в рази зменшити кількість заражених і смертей. Давайте зробимо так, щоб не було пізно, як в Італії чи Китаї. Щоб літо ми провели не на карантині. Я вірю в нашу єдність і впевнений, що ми подолаємо цей вірус завдяки нашій єдності”, – написав Олег Плотницький у себе в Facebook.

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Матч между “Днепром-1” и “Зарёй” закончился результативной ничьей

"Днепр-1" упустил победу соперникам из луганской команды "Заря" в 23-м туре украинской...

Фьюри поразил фанатов перед боем против Усика

Обладатель пояса WBC в категории супертяжёлого веса показал упорные тренировки.

Доминация “Шахтёра”: абсолютная победа над “Минаем”

Донецкий "Шахтер" смог победить закарпатский "Минай" в 21 туре украинской Премьер-лиги.