Вторник , 23 Апрель 2024
Спорт

Ольга Харлан вперше залишилась без олімпійської медалі. Шаблістка програла у першому ж поєдинку в Токіо

Українська шаблістка Ольга Харлан програла у першому поєдинку на Олімпійських іграх у Токіо. Спортсменка припиняє боротьбу за медалі на цих змаганнях.

Як пише “Суспільне. Спорт”, у 1/16 фіналу українка зустрілась із китайською спортсменкою Ян Хеню. Поєдинок завершився із рахунком 12:15 на користь китаянки.

У першому раунді саме Харлан повела рахунок, однак потім пропустила шість уколів, а потім ще кілька.

Для Ольги Харлан це були четверті Олімпійські ігри. У Пекіні (2008) вона здобула «золото» у командному турнірі, у Ріо (2016) – «срібло» у команді та «бронзу» в особистому турнірі. На цьогорічній Олімпіаді українка вважалася фавориткою на золоту медаль. 

Цього разу збірна не змогла кваліфікуватися у командний олімпійський турнір, тож Харлан припиняє участь у змаганнях. Уперше в кар’єрі вона повертається з Олімпіади без медалі.

Нагадаємо, у фехтуванні Україна здобула одну медаль – шпажист Ігор Рейзлін виборов «бронзу» в чоловічому турнірі у шпазі. Загалом в активі української збірної дві медалі: 24 липня також «бронзу» здобула дзюдоїстка Дар’я Білодід.  

Сьогодні, 26 липня, також за олімпійські медалі змагатимуться Олег Сербін і Олексій Середа у стрибках у воду, Петро Пахнюк, Ілля Ковтун, Ігор Радівілов, Євген Юденков у фіналі командних змагань зі спортивної гімнастики та Каміла Конотоп у важкій атлетиці.

Крім того, тенісистка Еліна Світоліна візьме участь у другому раунді в індивідуальному турнірі, а тенісистки сестри Кіченок – у другому раунді парного турніру, а Ігор Трояновський та Денис Кесіль братимуть участь у кваліфікації у плаванні. 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Костюк обыграла третью ракетку мира и вышла в полуфинал WTA 500

Теннисистка украинского происхождения Марта Костюк во время турнира WTA 500, проходящего в...

Какие будут результаты Олимпийских игр 2024? Мнение аналитиков США

Аналитики компании Gracenote сделали прогнозы относительно победителей медального зачёта на Олимпийских играх...

Матч между “Днепром-1” и “Зарёй” закончился результативной ничьей

"Днепр-1" упустил победу соперникам из луганской команды "Заря" в 23-м туре украинской...