Вторник , 19 Март 2024
Спорт

Україна вперше в історії залишилася без медалей зі спортивної гімнастики на Олімпійських іграх

Гімнастка Варінська завершила виступи на Олімпіади-2020 на стадії кваліфікації. Фото, Getty Images

Українські спортивні гімнасти завершили виступити на Олімпіаді-2020 у Токіо. Спортсменам не вдалося завоювати жодної медалі  таке сталося вперше в історії незалежної України.

Україну у спортивній гімнастиці серед жінок представляла Діана Варінська, однак вона не пройшла до фіналу. Серед чоловіків були Ігор Радівілов, Петро Пахнюк, Ілля Ковтун та Євген Юденков, інформує Нromadske.ua.

У командних змаганнях українці були передостанніми – 7. В особистому багатоборстві Ковтун був 11-й, Пахнюк – 19-й. У паралельних брусах Пахнюк посів 7-е місце.

Український олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв не поїхав у Токіо, оскільки його відсторонили від змагань на 4 роки через допінг.

Тож вперше в історії Україна завершила змагання зі спортивної гімнастики без нагород. На попередніх Олімпіадах гімнасти здобували принаймні одну медаль.

У 1996 році «золото» було в Рустама Шаріпова, а у Лілії Подкопаєвої – «золото» та «срібло». У 2000 році чоловіча команда здобула «срібло», а «бронза» з багатоборства була в Олександра Береща.

У 2004-му «золото» було у Валерія Гончарова, у 2008-му – «бронза» в Олександра Воробйова, у 2012-му – «бронза» у Радівілова, у 2016-му – «золото» і «срібло» в Олега Верняєва.

Зараз в активі української збірної шість олімпійських нагород, п’ять із яких – бронзові. «Бронзу» здобули Михайло Романчук – у плаванні (на дистанції 800 метрів вільним стилем), Дар’я Білодід у дзюдо, Ігор Рейзлін – у фехтуванні, Олена Костевич та Олег Омельчук – у командній стрільбі та Еліна Світоліна – у тенісі. Першу для України срібну медаль здобув Михайло Романчук (на дистанції 1500 метрів вільним стилем).

“Вечірні Вісті”

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Доминация “Шахтёра”: абсолютная победа над “Минаем”

Донецкий "Шахтер" смог победить закарпатский "Минай" в 21 туре украинской Премьер-лиги.

Печальное завершение: “Прометей” проиграл “Бургу” в четвертьфинале Еврокубка

Слобожанский "Прометей" проиграл французскому "Бургу" во время плей-оффа Европейского кубка 2023-2024.

Борьба с лишним весом: Упражнение, которое ускоряет процесс похудения

Лишний жир в районе живота беспокоит многих людей по всему миру.

Серебряные медали и гордость: Кропивницкие стрелки на пьедестале в Киеве

Стрелки из Кропивницкого одержали второе место на всеукраинском турнире, который проходил в...