Четверг , 25 Апрель 2024
Спорт

Україна вперше в історії залишилася без медалей зі спортивної гімнастики на Олімпійських іграх

Гімнастка Варінська завершила виступи на Олімпіади-2020 на стадії кваліфікації. Фото, Getty Images

Українські спортивні гімнасти завершили виступити на Олімпіаді-2020 у Токіо. Спортсменам не вдалося завоювати жодної медалі  таке сталося вперше в історії незалежної України.

Україну у спортивній гімнастиці серед жінок представляла Діана Варінська, однак вона не пройшла до фіналу. Серед чоловіків були Ігор Радівілов, Петро Пахнюк, Ілля Ковтун та Євген Юденков, інформує Нromadske.ua.

У командних змаганнях українці були передостанніми – 7. В особистому багатоборстві Ковтун був 11-й, Пахнюк – 19-й. У паралельних брусах Пахнюк посів 7-е місце.

Український олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв не поїхав у Токіо, оскільки його відсторонили від змагань на 4 роки через допінг.

Тож вперше в історії Україна завершила змагання зі спортивної гімнастики без нагород. На попередніх Олімпіадах гімнасти здобували принаймні одну медаль.

У 1996 році «золото» було в Рустама Шаріпова, а у Лілії Подкопаєвої – «золото» та «срібло». У 2000 році чоловіча команда здобула «срібло», а «бронза» з багатоборства була в Олександра Береща.

У 2004-му «золото» було у Валерія Гончарова, у 2008-му – «бронза» в Олександра Воробйова, у 2012-му – «бронза» у Радівілова, у 2016-му – «золото» і «срібло» в Олега Верняєва.

Зараз в активі української збірної шість олімпійських нагород, п’ять із яких – бронзові. «Бронзу» здобули Михайло Романчук – у плаванні (на дистанції 800 метрів вільним стилем), Дар’я Білодід у дзюдо, Ігор Рейзлін – у фехтуванні, Олена Костевич та Олег Омельчук – у командній стрільбі та Еліна Світоліна – у тенісі. Першу для України срібну медаль здобув Михайло Романчук (на дистанції 1500 метрів вільним стилем).

“Вечірні Вісті”

 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Костюк обыграла третью ракетку мира и вышла в полуфинал WTA 500

Теннисистка украинского происхождения Марта Костюк во время турнира WTA 500, проходящего в...

Какие будут результаты Олимпийских игр 2024? Мнение аналитиков США

Аналитики компании Gracenote сделали прогнозы относительно победителей медального зачёта на Олимпийских играх...

Матч между “Днепром-1” и “Зарёй” закончился результативной ничьей

"Днепр-1" упустил победу соперникам из луганской команды "Заря" в 23-м туре украинской...