Четверг , 25 Апрель 2024
Общество

Дієтолог: Не пийте фреш, їжте фрукти

«Склянка фруктового соку містить 4-5 чайних ложечок цукру і не має великого значення, чи це сік пакетований, чи свіжовіджатий. 

Якщо протягом дня вживати фруктовий сік, солодкі чай, каву, компот, а ще й солодощі, кількість спожитого цукру може досягати більше десятка чайних ложок на день», – про це розповідає на своїй сторінці у Фейсбуці дієтолог Світлана Фус.

«В такому випадку організм виділяє багато інсуліну, який сильно стимулює накопичення жиру. Якщо регулярно вживати продукти з цукром і швидкими вуглеводами буде змінюватись метаболізм. А це гарантує набір зайвої ваги і може привести до багатьох захворювань у майбутньому.
Тому максимально обмежте споживання будь-яких солодких напоїв, а також соків, які асоціюються з джерелом вітамінів. А фактично, і в першу чергу, це величезне скупчення марного, зайвого цукру. 
Фрукти слід вживати в свіжому вигляді, а не витискати з них тільки цукор! Їх краще використовувати цілими, зі шкіркою. Саме харчові волокна один з найбільш корисних інгредієнтів фруктів. Харчові волокна (клітковина) дають відчуття ситості, допомагають нормально працювати кишечнику, виводять з організму продукти обміну та токсичні речовини. Тоді як після склянки фруктового соку почуття голоду, як правило, загострюється. Навіть, якщо у вас немає зайвої ваги, все одно, заховайте подалі свою соковижималку і переходьте на більш здорову і корисну їжу.
Я не раджу регулярно пити фруктові соки. Намагайтеся виключити їх з свого раціону. І домашні, і магазинні. А замість солодких напоїв і соків – вибирайте просто воду і фрукти.
Нагадую, що будь-який фруктовий сік можна розглядати тільки в якості самостійного десерту. Тому інші солодощі до нього можна вже не додавати», – завершує дієтолог.

«Вечірні Вісті» 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.