Четверг , 28 Март 2024
Общество

Експерт: Контент для російськомовної аудиторії в окупованих частинах України, в Росії і для російськомовної аудиторії західного світу має бути різним

Створеня повноцінного міжнародного російськомовного каналу цілком слушна ідея. Але є два головних “але”.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомив заступник директора Українського інституту дослідження екстремизму Богдан Петренко, коментуючи ініціативу Офіса президента створити міжнародний російськомовний канал і дещо змінити підхід до Суспільного телебачення.
1. Контент для російськомовної аудиторії в окупованих частинах України, в Росії і для російськомовної аудиторії західного світу – має бути різним. Не тому що різна інформація, а тому що в окупації люди уражені ворожою ідеологією. Їм треба по-іншому подавати інформацію. Включіть російські канали. Так як ми скептично оцінюємо їхні новини, так само вони вже сприймають наші. Тому просто подавати їх російською мовою – уже не вирішить проблему різних інформаційних реальностей. Більше того, має бути різний контент навіть для РФ і зон російської окупації в Україні. Але це вже в кращому випадку.
2. Якщо канал буже офіційним і державним його ККД наближатиметься до нуля. Бо, якщо ми говоримо про зони окупації, де штучно навязана недовіра до держави Україна, то ця недовіра буде розповсюджуватись і на все що з нею повязане. У тому числі й на державні канали. Якщо держава хоче лише давати інформацію виключно проукраїнській аудиторії окупованих Донбасу і Криму, то вони і так мають доступ до такої інформації.
Тому якщо концепція каналу написана, то вона розбивається через свою недієвість. Та мені здається, що заяви про вже написану концепцію цього каналу схожі на заяви про “розроблений план Б” у Стефанчука на випадок невдач. З часом виявляється, що ніякого плану Б не було, а мейнстрім заповнений вже зовсім іншими питаннями. Тому команда Презижента має час відкорегувати концепт
Не менше, а може й більше, важливим є англомовний проукраїнський канал. Бо для перемоги над агресором нам важливо утримати союзників. І ще – важливо, щоб запровадження російськомовного каналу не стало виправданням для скасувавання обов’язковості україномовного контенту на внутрішніх каналах. Та останнє – сподіваюсь, що продаж нерухомості українського телебачення та звільнення його журналістів, про яке йшлось у повідомленні, буде не самоціллю всієї цієї затії.

 

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.