Пятница , 29 Март 2024
Общество

Юлія Тимошенко: Питання землі є найважливішим і має вирішуватися лише народом на референдумі (відео)

Сільськогосподарська земля є стратегічним ресурсом України. Спроби якнайшвидше її розпродати за спиною народу не мають нічого спільного з інтересами українців і мають бути негайно зупинені.

Про це Юлія Тимошенко наголосила в ефірі ток-шоу «Свобода слова з Савіком Шустером» на телеканалі «Україна», повідомляє ba.org.ua.

Лідер «Батьківщина» звернула увагу на те, що в запропонованому урядом законопроєкті про ринок землі містяться кілька небезпек. Зокрема, йдеться про продаж землі іноземцям – адже право на купівлю отримують і ті громадяни, які мають паспорти інших держав, і компанії із 100-відсотковим іноземним капіталом.

«Якщо відкрити ринок землі, як це пропонує уряд, великі міжнародні агрохолдинги, які вже зараз в оренді мають 7 млн гектарів, зроблять цю землю своєю власністю за безцінь», – застерегла вона.

Запровадженні законопроектом обмеження є лише формальними, вони дозволяють розподілити всю українську сільськогосподарську землю між двомастами найзаможнішими власниками, наголосила Юлія Тимошенко, додавши, що українські фермери не зможуть конкурувати на аукціонах на рівних з великими корпораціями.

Фактично йдеться про повторення сценарію ваучерної приватизації, внаслідок якої мільйони громадян залишилися без нічого, а Україна втратила більшу частину своєї промисловості, зауважила політик.

Тепер, за її словами, українців хочуть позбавити й землі, хоча жодна цивілізована, ринкова держава таким шляхом не йде.

«Недоторканний запас землі потрібен, для того щоб країна завжди мала запас продовольчої безпеки», – зазначила політик.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що єдиним продуктивним шляхом розвитку України є підтримка селянських та фермерських господарств. Земля має належати тим, хто на ній живе та працює, а власники паїв, які не хочуть господарювати на землі, повинні мати можливість продати їх державі чи місцевим громадам. Питання землі є найважливішим для майбутнього України і має вирішуватися лише народом на загальнонаціональному референдумі, наголосила лідер “Батьківщини”.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.