Пятница , 29 Март 2024
Общество

Вадим Івченко: Антирейдерський закон лише частково виключить проблему захоплень

Закон №1056-1 про боротьбу з рейдерством допоможе зменшити кількість незаконних захоплень об’єктів у країні, проте не усуне цю проблему.

Дивіться, у нас є три випадки рейдерства. Перше рейдерство – це фізичне, коли у людей щось забирають і так далі. Друге рейдерство – через судову систему і через виконавчу службу. А третє – через нотаріусів та реєстраційну службу. Так от, саме третю складову і елемент рейдерства ми фактично і виключаємо. Щоб не змінювалися реєстраційні документи, щоб не з’являлися “чорні” реєстратори, нотаріуси і так далі, і так далі. Тобто, фактично ми працюємо з третім. Але для того, щоб взагалі зникло рейдерство, звичайно, потрібно працювати з судами і судовими рішеннями, а потім їх виконанням через виконавчу службу. І друге – це, звичайно, правоохоронна система. Тобто, для того, щоб говорити про те, що зникло рейдерство, потрібно, щоб усі ці системи, мається на увазі: правоохоронна, судова, а також доступ і захист реєстрів, – боролися з рейдерством. Тоді можна сказати, що у нас в країні взагалі навіть натяку немає на рейдерство.

Частина цього закону була розроблена минулим скликанням Верховної Ради.

Ви знаєте, дві третини цього закону переписані з законопроекту, який в минулому скликанні був під номером 8121. Повинен сказати, що хороший закон. Він дійсно антирейдерський, він дійсно захищає права власності. І він дійсно відпрацьований з усіма – і профільними асоціаціями, і підприємцями, і хто там реєстрацією займається. Всіма відповідними організаціями в тому числі. Тому позитивно (до нього ставлюся – прим. ред.). Я радий, що такі законопроекти взагалі приймаються у Верховній Раді.

Про негативні сторони зараз не скажу. Я думаю, що немає, тому що вони стали б відомі відразу суспільству. Про негативні зараз не готовий розповідати.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура попросила звільнити від відповідальності за несплату податків фігурантів скандалу про розкрадання в оборонній сфері Андрія Рогозу і Віталія Жукова.

Вадим ІВЧЕНКО,
народний депутат від фракції «Батьківщина»,
«Ехо UA», 23 жовтня 2019р.

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.