Среда , 24 Апрель 2024
Общество

Аграрії влаштовують масовий протест проти продажу землі олігархам

У середу, 30 жовтня, аграрії та селяни вийдуть на масову акцію протесту проти включення до порядку денного парламенту законопроєкту №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», яким з жовтня 2020 року вводиться ринок землі в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнської Аграрної Ради (ВАР). 

Акція розпочнеться о 9-00 на площі Конституції перед Верховною Радою України, після чого учасники акції продовжать її біля Офісу президента України.

Приймати даний законопроект категорично не можна: він невигідний Україні та українцям, оскільки  сприяє розвитку агрохолдингів та олігархізації аграрного сектору.  Зокрема, ним не встановлено розумних лімітів на володіння землею «в одні руки». А це у свою чергу загрожує концентрацією великих земельних масивів – до 200 тис га – у володінні однією особою. Більше того: і ці обмеження можна обійти через “лазівки” у законопроєкті, завдяки яким можна контролювати необмежену кількістю с/г землі.

Не дивлячись на таку загрозу, даний законопроєкт було підтримано депутатами 18 жовтня під час «таємного» засідання комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики, так що громадськість та аграрії не змогли на нього потрапити і висловити свою позицію. І вже цього тижня його можуть винести на розгляд Верховної Ради.

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.