Пятница , 29 Март 2024
Общество

Аграрії вийшли на акції протесту «Ні розпродажу України!»

У понеділок, 11 листопада, на головних автомагістралях України відбулися масштабні акції протесту «Ні розпродажу України!».  

Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнської Аграрної Ради.

Аграрії перекривали автошляхи в Черкаській,  Чернігівській, Тернопільській, Кіровоградській, Миколаївській, Хмельницькій,  Вінницькій, Житомирській, Одеській, Полтавській, Волинській, Рівненській та Львівській областях.

Люди обурені обманом та підступними діями влади у питаннях введення ринку землі. Попри свої обіцянки не ставити на розгляд жоден з законопроектів щодо ринку землі, проект закону №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», яким відкривається ринок землі, включений до проекту порядку денного роботи Верховної Ради України. Це означає, що влада планує прийняти даний законопроект до проведення парламентських слухань щодо земельної реформи, які призначені на 4 грудня 2019 року. 

Все це відбувається, не зважаючи на численні звернення людей та рішення 15 обласних і 64 районних рад, акції протесту, під час яких аграрії, селяни, громадські активісти закликали президента, уряд та депутатів відкликати подані законопроекти про ринок землі. Також влада ігнорує думки 82% громадян України, які, згідно даних соцопитувань, категорично проти продажу сільськогосподарських земель іноземцям. 

Учасники акції вимагають відкликати обидва законопроекти (№2178, №2178-10), оскільки вони спрямовані на повну олігархізацію аграрного сектору і тотальне знищення малого та середнього фермера.

Завтра, 12 листопада, аграрії, селяни, активісти пікетуватимуть стіни Верховної Ради України.

«Ми маємо припинити згубну практику ігнорування думки народу України у питанні впровадження ринку землі. Відтак, аграрії продовжують боротьбу за справедливий ринок землі в Україні!», – наголосив голова ВАР Андрій Дикун.

 

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.