Пятница , 29 Март 2024
Общество

Юлія Тимошенко привітала українців з Днем місцевого самоврядування: «Люди – джерело влади в країні»

Всі українці мають право впливати на життя у своїх громадах, адже саме вони є головним джерелом влади.

Про це написала лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у привітанні до Дня місцевого самоврядування, яке вона розмістила на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні в Україні відзначають День місцевого самоврядування. Насправді це день всіх нас – мешканців великих і малих міст, обласних і районних центрів, сіл і хуторів. Бо всі ми наділені правом керувати життям у своїх громадах, і саме для цього ми обираємо депутатів у місцеві ради», – зазначила Голова партії.

Юлія Тимошенко обурилася тим, що сьогодні влада не піклується про належне фінансування громад, виділяє на місця мізерні кошти, а основні гроші лишаються в центрі та йдуть на корупційні оборудки.

«Цього року зафіксовано найнижчий показник виділення грошей на потреби регіонів. І це очевидне свідчення того, що щось треба переглядати. Міняти податкове законодавство, щоб податки та збори, зібрані на певній території, йшли на потреби саме цієї громади. Розширювати права регіонів і посилювати відповідальність центру стосовно громад, щоб усі мали якісні школи, оснащені лікарні, теплі будинки. Щоб регіони більше не були «пасинками», яких годують по залишковому принципу», – констатувала Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» переконана, що в Україні потрібно змінювати всю систему «разом з недолугою владою, яка обманула людей і їхні сподівання».

«І саме цього я всім нам бажаю в День місцевого самоврядування. Пам’ятайте, що саме ми, люди, народ, є джерелом влади в Україні. Зі святом!» – резюмувала Голова партії.

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.