Среда , 24 Апрель 2024
Общество

В ніч з 22 на 23 грудня вимкнено електроенергію на всіх 6 шахтах ДП «Львіввугілля», – Михайло Волинець

В ніч з 22 на 23 грудня вимкнено електроенергію на всіх 6 шахтах ДП «Львіввугілля». Знеструмлені підйоми, водовідливи, вентилятори головного провітрювання. На всіх 6 шахтах втрачено контроль за рудничною атмосферою, йде затоплення.
Про це на своїй сторінці в “Фейсбуці” написав народний депутат від “Батьківщини” Михайло Волинець.
Відключення шахт ДП «Львіввугілля» від електроенергії відбулося через заздалегідь невиконувані вимоги з боку «постачальника останньої надії» районної електромережі – сплатити наперед 22 млн грн за електроенергію періоду грудня 2019 – січня 2020 року.
Зрозуміло, шахтарі не в змозі виконати подібні вимоги через відсутність коштів, накопичені перед ними борги не тільки з зарплати, а й за відвантажене вугілля. Тільки ПАО Центренерго заборгувало гірникам «Львіввугілля» 92 млн грн, не сплативши ані копійки за вугілля, відвантажене в жовтні, листопаді, грудні.
Такого не було в історії енергетичної та вугільної галузей! Що це, якщо не цілеспрямоване знищення вуглевидобувних підприємств України? І це в той час, коли в інтересах діячів від бізнесу, за підтримки голови енергетичного комітету ВР Андрія Геруса та сприяння міністра енергетики Олексія Оржеля, інших представників органів влади, продовжується постачання й закупівля електроенергії, вугілля з країни-агресора Росії.
Зі свого боку НПГУ звертається з телеграмами до президента, прем’єр-міністра про необхідність вжити термінових заходів для реагування на надзвичайну, штучно створену висшими чиновниками ситуацію.

 

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.