Вторник , 16 Апрель 2024
Общество

Адвокатів – учасників АТО звільнили від сплати щорічних внесків

Рада адвокатів України звільнила адвокатів, які брали участь в АТО/ООС та мають статус ветерана війни (учасника війни, учасника бойових дій або інваліда війни) від сплати щорічних внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування. 

Відповідне рішення було прийнято під час засідання РАУ, повідомляє Українське право.

Надавати право звільнення від сплати цих внесків будуть Ради адвокатів регіонів за заявами учасників АТО/ООС та наявності підтверджуючих документів відповідного статусу.

Також РАУ надала право Радам адвокатів регіонів приймати рішення про звільнення, зменшення або відтермінування сплати щорічних внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування адвокатів, які були вимушені покинути місце свого постійного проживання у зв’язку з проведенням АТО/ООС на весь час особливого періоду, що пов’язаний із збройною агресією на території України.

Окрім того, Рада адвокатів України встановила окремий порядок сплати щорічних внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування для адвокатів, які знаходяться у Криму. У випадку неможливості перерахунку цих внесків РАУ відтермінувала строк їх сплати до припинення окупації півострова.

Крім того, РАУ наголосила, що до адвокатів, які знаходяться на тимчасово окупованій території, не буде застосовано жодних санкцій за порушення обов’язків сплати щорічних внесків на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування та підвищення кваліфікації.

Водночас, адвокати Автономної Республіки Крим та м. Севастополя не позбавлені права підвищувати свою професійну кваліфікацію і мають змогу використовувати офіційний веб-сайт Вищої школи адвокатури НААУ онлайн, йдеться у рішенні РАУ.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как уберечь блонд и избежать желтизны волос?

Для того чтобы получить идеальный блонд без желтизны необходимо придерживаться нескольких правил,...

Как понять что ваши отношения разрушаются?

Самое начало отношений для всех кажется настоящим счастьем.

Техника дыхания, которая поможет уснуть в считанные минуты

Стресс, переживания и внутреннее беспокойство - основные проблемы в современном мире для...

Уклонистов хотят лишить права вождения, но есть два исключения

Проект закона о мобилизации, который был подготовлен ко второму чтению в Верховной...