Пятница , 19 Апрель 2024
Общество

В цьому році керівники деяких державних підприємств можуть отримувати щомісячно суми близькі до 1 млн грн

Щодо великих зарплат керівникам державних/комунальних зарплат. Розмір зарплат керівникам даних підприємств регламентується Постановою КМУ №859 від 19.05.1999. Максимальний допустимий розмір посадового окладу керівника підприємства у кратності до мінімального посадового окладу (ставки) працівника основної професії.

Про це на своїй сторінці в Фейсбуці написав бізнесмен Володимир Компанієць.

Чим більший дохід підприємства або вартість його активів або кількість працівників, то тим вище коефіцієнт кратності максимальної зарплати. Наприклад, якщо вартість активів становить більш як 30 млрд. гривень або річний чистий дохід від реалізації товарів (робіт, послуг) становить більш як 10 млрд. гривень, або середньооблікова чисельність працівників – більш як 20 тис. осіб, то застосовується коефіцієнт до 200 мінімальних посадових окладів (ставки) працівника основної професії.

А так як мінімальний посадовий оклад працівника основної професії дуже залежить від мінімальної зарплати в країні, то виходить, що збільшення мінімальної зарплати дозволяє суттєво збільшити зарплати керівникам державних підприємств.
Ось і виходить, що в цьому році керівники деяких державних підприємств можуть отримувати щомісячно суми близькі до 1 млн грн, і це лише оклад, без премій.
Я вважаю, що таку залежність треба прибирати, всі зарплати/премії треба оголошувати публічно ще перед конкурсним відбором і жорстко фіксувати в контракті з керівником.

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

10 ошибок, из-за которых отношения летят кувырком

Иногда отношения между людьми не складываются вне зависимости от усилий любого из...

Что говорит о скором разрыве отношений? Объяснения психологов

Разобраться в отношениях бывает сложно, особенно, если происходят настораживающие либо странные вещи.

В каких ситуациях лучше промолчать? Мнение психологов

Есть ситуации в жизни, когда человеку лучше молчать нежели что-либо сказать.

Украинцев просят экономить свет, рекомендации энергетиков

Жителей Украины призывают к экономии электрической энергии.