Пятница , 29 Март 2024
Общество

Евакуація українців з Китаю: як це відбуватиметься

У Міністерстві охорони здоров’я розповіли про детальну інструкцію з медико-санітарного контролю при евакуації громадян з китайського міста Ухань, де стався спалах нового коронавірусу. Команда екіпажу та медиків будуть використовувати одноразові костюми біологічного захисту, а пасажири їхатимуть в масках. Про це заявив на брифінгу в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін, передає кореспондент УНН.

“Для цього була розроблена детальна інструкція про заходи медико-санітарного контролю при евакуації громадян. Основна ідея, яка лягає в основу цієї інструкції полягає в тому, що будь-яка особа, яке буде евакуйовуватися, вона розцінюється, як потенційно можливий випадок”, – сказав Ігор Кузін.

За його словами, по відношенню до осіб застосовуватись максимально обмежувальні заходи, не зважаючи на температурний контроль та засоби захисту.

“Ми розраховуємо на те, що екіпаж буде складатися з 16 осіб – це та кількість обслуговуючого персоналу, тобто пілоти, бортпровідники, техніки, які будуть безпосередньо займатися обслуговування повітряного судна. І також буде певний медичний персонал, який буде забезпечувати надання необхідної медичної допомоги – це три медпрацівника, два лікарі, одна медична сестра”, повідомив глава Центру.

“Планується, що увесь склад команди, який буде вилітати туди для потреб евакуації – вони будуть використовувати одноразові костюми біологічного захисту і вони також будуть використовувати інші засоби індивідуального захисту, відповідно до рекомендацій ВООЗ-у. Пасажири, які будуть евакуйовані – з ними буде проведений інструктаж з інфекційного контролю і вони будуть під час польоту перебувати в звичайних масках”, – зазначив Ігор Кузін.

Він додав, на випадок, якщо комусь на борту літака стане зле, або будуть проявлятися симптоми захворювання на коронавірус, існує спеціальний алгоритм по висадці і подальшим діям.

“Ми розраховуємо на те, що такі особи будуть проходити двократний температурний скринінг: перед посадкою, і це буде відповідальність влади Китаю, після того в них буде ще додатковий температурний скринінг перед приїздом сюди. Ні в які капсули таких осіб ніхто засовувати не буде. Для них буде виділено ще додаткові два автобуси, які спеціальним рейсом їх заберуть з трапу літака і повезуть до місця обсервації. Уся техніка, усе обладнання, яке буде використане для цього процесу – буде проводитися звичайна дезінфекція в посиленому режимі”, – сказав Ігор Кузін.

Він розповів, що за 3-4 години транспортний засіб або літак можна буде використовувати повторно без будь-яких ризиків. Водії автобуса також будуть використовувати костюми біологічного захисту. Окрім того, відбудеться заміна повітряних фільтрів на борту літака.

unn.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.