Четверг , 18 Апрель 2024
Общество

Штучний інтелект зможе редагувати статті на Wikipedia

Статті на Wikipedia не завжди можуть бути актуальними через застарілу інформацію. Люди, які займаються редагуванням, не встигають зробити багато. І хоча є боти, які можуть редагувати Wikipedia, вони, зазвичай, обмежуються оновленими шаблонами або боротьбою з вандалізмом. Саме тому, дослідники MIT розробили систему штучного інтелекту, яка автоматично переписує застарілі пропозиції в статтях, зберігаючи при цьому «людські риси».

Система, заснована на машинному навчанні, вміє розпізнавати відмінності між пропозицією зі статті у Вікіпедії і пропозицією з твердженнями з оновленими фактами. Якщо вона бачить будь-які протиріччя між цими двома пропозиціями, то використовує «маску нейтральності», щоб визначити як суперечливі слова, які потрібно видалити, так і ті, які він обов’язково повинен зберегти. Після цього структура кодера-декодера визначає, як переписати пропозицію, використовуючи спрощені уявлення як цієї пропозиції, так і нового утвердження.

Систему можна використовувати для доповнення наборів даних, призначених для навчання детекторів фальшивих новин, що потенційно знижує упередженість і підвищує точність. Наразі, технологія не зовсім готова до роботи. Люди, що оцінюють точність ШІ, дали 4 бали з 5 за фактичні оновлення і 3.85 з 5 за граматику. Це краще, ніж інші системи для генерації тексту, але все ще передбачає, що ви можете помітити різницю. Однак, якщо дослідники можуть вдосконалити ШІ, це може бути корисно для внесення незначних правок, новинні статті тощо.

 

pingvin.pro

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Какие болезненные симптомы никогда нельзя игнорировать? Предупреждение врачей

Боль - явный признак того, что со здоровьем происходит что-то не то.

Маск предложил ввести плату за первую публикацию в Twitter для борьбы с ботами

Илон Маск предложил борьбу против ботов в Твиттер благодаря плате за пост.

Как уберечь блонд и избежать желтизны волос?

Для того чтобы получить идеальный блонд без желтизны необходимо придерживаться нескольких правил,...

Как понять что ваши отношения разрушаются?

Самое начало отношений для всех кажется настоящим счастьем.