Суббота , 20 Апрель 2024
Общество

Політолог: За моїми спостереженнями усі паніки та істерії в Україні мають виразні ознаки спровокованості

«Трохи про сприйняття. Усі ми пам’ятаємо істерію в українському суспільстві щодо легендарного “літаку з Уханя” з евакуйованими громадянами України.

Як він довго намагався сісти. Як громадян з нього намагалися завести до Нових Санжар. Як їх там зустрічали камінням. Як в інших областях проводили молебні за “недопуск коронавірусних співгромадян», – про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Петро Олещук.

«І це все при тому, що:
– всі евакуйовані були попередньо обстежені та визнані здоровими.
– вони були в Китаї на досить жорсткому карантині.
– після привезення їх не відпустили гуляти, а одразу доставили на “обсервацію”.
Як виявилося, носіїв вірусу там дійсно не було.

Зараз основний центр поширення коронавірусу – Італія. Звідти щоденно прибувають рейсові літаки до України. Жодних жорстких карантинів в Італії донедавна не було. Пасажирів ніхто на вірус попередньо не прибуває. Після повернення їх на обсервацію ніхто не спрямовує.
І всім пофіг.

Чому?
– ЗМІ не висвітлюють кожен літак з Італії як подію. Вони не зустрічають їх в аеропортах, не анонсують ці зустрічі як “приїзд коронавірусу”. Коротше кажучи, не педалюють цю тему. Очевидно, зараз немає відповідного замовлення.
– для більшості українців “літак з Китаю” – це як літак з іншої планети, а Італія – щось більш зрозуміле, “бо там живе кума”.
– після того як оголосили про перший випадок коронавіруса в Україні, більшість морально з цим змирилася, та почала вирішувати нагальні проблеми типу закупівлі мішків гречки.
– вектор політичної дискусії дещо змістився. Політики, які залякували усіх вірусом, тепер почали використовувати тему “неготовності” як більш перспективну.

Причин можна шукати багато, але факт лишається фактом. Паніка і істерика не мають жодного стосунку до реальної оцінки ризиків та їх протидії. Навпаки, панікуючи щодо надуманих причин, ти можеш не помітити реальні і дуже серйозні небезпеки. Ну і ще. Інформація – це реальна зброя. За моїми спостереженнями, усі паніки та істерії в Україні за останній час мають виразні ознаки спровокованості», – констатує експерт.

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Прогноз погоди на вихідні 20–21 квітня: краще залишатися вдома

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде малоприємною — похмурою, дощовою, вітряною,...

10 ошибок, из-за которых отношения летят кувырком

Иногда отношения между людьми не складываются вне зависимости от усилий любого из...

Что говорит о скором разрыве отношений? Объяснения психологов

Разобраться в отношениях бывает сложно, особенно, если происходят настораживающие либо странные вещи.

В каких ситуациях лучше промолчать? Мнение психологов

Есть ситуации в жизни, когда человеку лучше молчать нежели что-либо сказать.