Пятница , 29 Март 2024
Общество

МОЗ: серед хворих на COVID-19 в Україні – 20 дітей і 26 медиків

Серед 804 українців, у яких на сьогодні лабораторно підтверджено коронавірусне захворювання, – 26 медичних працівників та 20 дітей.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми маємо з 804 випадків (підтверджених лабораторно – ред.) госпіталізованих до закладів охорони здоров’я 398 осіб, всі інші перебувають на амбулаторному лікуванні. Серед госпіталізованих ми маємо 20 дітей, і, на жаль, ми маємо 26 медичних працівників”, – сказав Ляшко.

За його словами, до апарата штучної вентиляції легень підключено одну особу, хвору на COVID-19.

Ляшко поінформував, що серед 20 померлих, у яких виявлено коронавірус, – 15 жінок і 5 чоловіків. Всі вони старші за 50 років, і майже всі мали супутні захворювання: серцево-судинні, онкологічні, цукровий діабет, захворювання нирок і легень.

“Тому вік і наявність супутніх захворювань виявилися основними предикторами смертності серед пацієнтів з COVID-19. Тому я закликаю всіх людей старших за 60 років, всіх людей з хронічними захворюваннями: серцево-судинними, новоутвореннями, з діабетом, захворюванням нирок та легень – залишатися на самоізоляції. Зараз не той час, зараз не до жартів. Зараз ми повинні бути свідомі щодо свого здоров’я, до загрози, яка постала перед суспільством у світовому масштабі”, – сказав Ляшко.

ukrinform.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.