Четверг , 28 Март 2024
Общество

Чотири продукти, які знижують імунітет. Уникайте їх на карантині

Під час карантину, коли практично всі замкнені у своїх будинках на самоізоляції, залишається дуже мало розваг та занять. У багатьох денні активності миготять між походами до холодильника.

Лікарі занепокоєні, що на карантині люди їдять більше, хоча енергії витрачають менше. До того ж роблять свій вибір не на сторону корисної їжі. Але є продукти, які знижують наш імунітет. І вживати їх на карантині особливо небажано.

Кава

Улюблений напій у великих кількостях негативно впливає на імунітет. Вся справа у високому вмісті кофеїну, який пригнічує роботу вилочкової залози (орган, що виробляє Т-клітини, захист організму від вірусів і бактерій). Безпечним вважається вживання 1-2 чашок в день. Додавання молока, як багато хто вважає, не робить напій більш корисним. 

Сухі сніданки
На жаль, в улюблених мюслях швидкого приготування практично нічого корисного немає. У них багато простих вуглеводів, що швидко розщеплюються, а при малорухливому способі життя (а він такий у багатьох на карантині) залишаються в підшкірному жирі.

До того ж в таких сніданках додані підсолоджувачі і підсилювачі смаку. Віддайте перевагу цільно зерновим кашам, які необхідно варити. У них багато клітковини, що активізує роботу корисних бактерій в кишечнику, а вони допоможуть вашому імунітету.

Алкоголь
Немає безпечної дози алкоголю, а на самоізоляції, коли завтра не потрібно йти на роботу, можна легко переборщити з кількістю випитого. Зловживання випивкою перевантажує печінку, яка активно бореться з виведенням токсинів з організму. Якщо в її функції будуть збої, то це відіб’ється і на імунній системі, знизитися можливість протистояти вірусам, а захворівши, процес одужання буде затягуватися.

Солодощі та газовані напої
У солодких десертах багато цукру, який, як відомо, уповільнює роботу імунної системи, зменшуючи кількість білих кров’яних клітин. З іншого боку, володіючи високим глікемічним індексом, впливає на підшлункову, погіршуючи травлення. У хворих на діабет, можливий підйом рівня глюкози в крові.

У десертах багато трансжирів, що збільшують ризик підвищення холестерину і загострення серцево-судинних захворювань. 

u-news.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.