Вторник , 23 Апрель 2024
Общество

Кличко: Якщо за тиждень у нас ситуація різко погіршиться, – іншого виходу, як повернутися до обмежень у нас не буде

«Чимало киян самі собі зняли обмеження. І продовжували ходити в парки та на дитячі майданчики, компаніями на пікніки, не дотримувались елементарних правил безпеки», – про це на  своїй сторінці у Фейсбуці пише столичний мер Віталій Кличко.

«Очевидно, що зараз ми маємо результати цих «радощів життя» – і після Паски, і під час травневих свят. Цими днями було три вихідних. І в столиці відбувалися просто масові гуляння! Хоч ми і закликали дочекатись послаблень і дотримуватися правил безпеки.

Дехто зараз питає: а навіщо був потрібен карантин. Навіщо? Поясню ще раз. Ми його запровадили вчасно! І не допустили стрімкого розповсюдження вірусу й інфекційного вибуху. Як це трапилося в інших країнах. У нас не померло стільки людей, не «лягла» медицина. І зараз, просидівши стільки часу на карантині, взяти і звести нанівець всі зусилля – м’яко кажучи, нерозумно!

Послаблення в місті запроваджуватимуть поступово. Щоб розуміти, де в нас основні ризики і де можуть бути спалахи захворювання. Перший етап – це тест на те, чи готові ми жити за правилами.

І я нікого не лякаю. Але, якщо за тиждень у нас ситуація різко погіршиться, – іншого виходу, як повернутися до обмежень у нас не буде.

Так, дехто, звичайно, може ігнорувати все. Та ті, хто зараз нехтує правилами і говорить про світову змову, зовсім по-іншому поводитимуться в інфекційних відділеннях! І теж пред’являтимуть претензії. Вже про те, що їм не надали допомогу», – завершує мер.

«Вечірні Вісті»

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.

Почему не стоит говорить человеку “Будь здоров”? Объяснение психолога

Когда люди слышат что кто-то чихнул, зачастую все отвечают ему "Будь здоров",...