Четверг , 28 Март 2024
Общество

ЗСУ одержали нові американські “Джавеліни”

Для потреб Збройних сил України надійшли ракети FGM-148E, які є однією з останніх модифікацій протитанкових ракет комплексу Javelin (“Джавелін”)

Про це сьогодні, 24 червня, повідомила пресслужба Мінстерства оборони.

У відомстві зазначили, що першу партію отримали минулого тижня – крім ракет до протитанкових ракетних комплексів, українським військовим надійшло допоміжне обладнання на суму понад 27 мільйонів доларів.

Читайте також: США надає Україні військове обладання на понад $60 млн. ФОТО

“Постачання решти товарів військового призначення, відповідно до домовленостей, передбачено у 2021-2022 роках. Реалізація контракту на загальну суму понад 36,5 млн доларів США є значним кроком розвитку українсько-американського стратегічного співробітництва на підтримку обороноздатності України та відкриває нові перспективи до здійснення Міністерством оборони України прямих зовнішньоекономічних домовленостей у галузі озброєння та військової техніки з державами-партнерами”, – зазначили в Міноборони.

17 червня Посольство США в Україні повідомило, що Вашингтон передав Києву військове обладнання в рамках співпраці у сфері безпеки на понад 60 мільйонів доларів, зокрема рації, боєприпаси та протитанкові ракети Javelin.

Читайте також: Держдеп схвалив продаж Україні зброї на понад півмільярда доларів

Державний департамент США погодив продаж нової партії “Джавелінів” Україні на початку жовтня 2019 року. Тоді йшлося про 150 ракет і 10 пускових установок для них на суму понад 39 мільйонів доларів, нагадує “Радіо Свобода”.

“Джавелін” (Javelin) – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження танків та іншої бронетехніки, він здатен діяти і проти оборонних споруд, а також проти безпілотників, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.