Вторник , 16 Апрель 2024
Общество

В окупованому Донецьку втретє захопили в полон бранця-втікача

Російські гібридні сили знову схопили 29-річного Григорія Сінченка – бранця, якому вдалося втекти з ІТТ загарбників в окупованому Донецьку наприкінці травня

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“Григорія схопили в понеділок, 29 червня. Таку інформацію надав наш адвокат, який перебуває в Донецьку. За його даними, мого сина зараз утримують на території місцевого ІТТ, але точної інформації про його місцезнаходження немає”, – розповідає бранцева мати Тетяна Гулевська.

Читайте також: Адвокат заявив, що в Зеленського не хочуть розмовляти із родичами політв’язнів

Тиждень тому російські окупанти також затримали 26-річну Григорієву сестру Ольгу, повідомила жінка. Дівчину, за її словами, допитували, адже думали, що вона щось знає про брата. Проте на зв’язок він виходив лише з матір’ю.

“Ми переживали, що Григорія могли навіть убити. Але насправді він дивом утік. Декілька разів телефонував мені – просив допомогти з поверненням на мирну частину країни. У вівторок, 30 червня, йому мали би передати речі, необхідні для повернення, проте напередодні сина знову схопили. Ми боїмося, що йому загрожує фізична розправа та чергові тортури”, – наголосила мати заручника.

Фактично Сінченко вже втретє опинився в полоні російських гібридних сил. Вперше загарбники полонили його ще у 2016 році. Українця звинуватили в роботі на користь України, але звільнили під час великого обміну в грудні 2017-го.

Читайте також: Поки Зеленський все ще зазирає Путінові в очі, той продовжує анексію на Донбасі – Портников

Вже на мирній території країни Григорій розповів матері, що його підвішували наручниками, били до втрати свідомості та пропускали крізь тіло численні розряди струму. Під час одного з катувань навіть надірвали легеню, а потім, як він розповідав, зглянулися й доправили до однієї із лікарень.

Вдруге хлопець потрапив у полон у жовтні 2019-го. У травні, як заявили самі російські окупанти ОРДО, йому вдалося втекти. Тоді Григорієва мати побоювалася, що насправді сина могли убити, а видавати це за втечу.

За даними СБУ, в полоні підконтрольних Кремлеві загарбників в ОРДЛО перебуває 214 громадян України.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как понять что ваши отношения разрушаются?

Самое начало отношений для всех кажется настоящим счастьем.

Техника дыхания, которая поможет уснуть в считанные минуты

Стресс, переживания и внутреннее беспокойство - основные проблемы в современном мире для...

Уклонистов хотят лишить права вождения, но есть два исключения

Проект закона о мобилизации, который был подготовлен ко второму чтению в Верховной...

Как вернуть переплату за газ? Алгоритм действий

Переплату за газ можно зачислить в счёт оплаты следующий расчётный период, либо...